Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 20 augustus 2018

Automobiel Management: Golf GTI TCR komt naar Nederland

Golf GTI TCR komt naar Nederland
De Volkswagen Golf GTI TCR Рwaarvan eerder dit jaar een conceptversie werd onthuld op het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen Рkomt naar Nederland. De snelle Golf maakt op 16 september zijn Nederlandse debuut tijdens het GTI Originals & More-event in Purmerend.
Lees verder

Ford dreigt Britten over Brexit
Ford zal alles doen wat nodig is om haar Europese activiteiten ook na Brexit winstgevend te houden. Brexit was vorig jaar al verantwoordelijk voor de winstdaling met bijna een miljard euro bij Ford Europe en dat mag niet weer gebeuren. Dat schrijft Ford in het jaarverslag van haar Europese divisie dat is gedeponeerd bij Company House, de Britse Kamer van Koophandel.
Lees verder

Nedcar groeimotor voor VDL
VDL Groep, eigenaar van onder meer Nedcar in Born, heeft in de eerste jaarhelft de omzet met 29 procent zien groeien naar 3,1 miljard euro. Nedcar blijkt daarbij de groeimotor want daar nam de omzet toe met 41 procent tot 1,88 miljard euro. Dat komt vooral doordat er in de Limburgse fabriek steeds meer auto's worden gebouwd voor BMW en Mini.
Lees verder

ALD Automotive sponsort Nuon Solar Team
De komende twee jaar ondersteunt ALD het Nuon Solar Team van de TU Delft. De samenwerking is gericht op twee races waar het Nuon Solar Team aan gaat deelnemen: de World Solar Challenge 2019 (Australi√ę) en de Solar Challenge van 2020.
Lees verder

Nieuw: EV Academy
Emodz, Later Academy en Prodrive Training bundelen hun krachten in een nieuw initiatief: EV Academy. Hiermee willen zij inspelen 'op de groeiende vraag naar een partij die alle kennis in huis heeft om de benodigde transitie binnen de automotive vorm te geven,' aldus een verklaring.
Lees verder

Wie heeft de oudste DAF?
DAF Trucks is op zoek naar de oudste truck die nog steeds voor transporttaken wordt ingezet. De zoektocht richt zich op typische DAF voertuigen uit de afgelopen decennia die hun diensten dagelijks blijven bewijzen.
Lees verder

Analyse: Elon Musk trekt het niet meer
Het beeld dat Elon Musk huilend van zichzelf schetst in een lang interview met de New York Times doet ernstige twijfels rijzen of Musk het allemaal nog wel aan kan en of hij nog altijd de juiste man is om Tesla naar een volgende fase te leiden.
Lees verder