vrijdag 17 augustus 2018

Automobiel Management: Nederlander gek op Belgische diesels

Nederlander gek op Belgische diesels
Vorig jaar is voor iets meer dan 2 miljard euro aan tweedehands auto's uit Belgiƫ naar het buitenland verkocht. Vooral de export van tweedehands diesels groeit sterk omdat daar in Belgiƫ zelf nauwelijks meer een markt voor is. Ons land nam vorig jaar ruim twee keer zo veel Belgische occasions af als in 2013.
Lees verder

WLTP: Mercedes zette 'nichemodellen' in de wacht
Mercedes-Benz heeft ook in Nederland de afgelopen tijd enkele nichemodellen tijdelijk in de wacht gezet om problemen rond de invoering van de nieuwe WLTP-keuringen te voorkomen. ''Concreet betekent dit dat in de aanloop naar WLTP enkele van onze nichemodellen tijdelijk niet konden worden besteld of niet konden worden geproduceerd."
Lees verder

Nieuw bedrijfswagenconcept van start
Deze week is een nieuw concept voor bedrijfswagens van start gegaan: helo. Het initiatief is een samenwerking tussen Hengens Mobiliteitsgroep in Limburg en Loven Truck Helmond en profileert zich als 'het merkonafhankelijk kanaal voor bedrijfswagens tot 3.5t.'
Lees verder

GM houdt vast aan dieselcenter in Turijn
Ondanks de verkoop van Opel aan PSA houdt General Motors vast aan zijn dieselontwikkelfaciliteit in Turijn, dat in 2005 werd opgezet na de mislukte samenwerking met Fiat. Volgens ontwikkelchef Pierpaolo Antonioli is er genoeg toekomst voor 'zijn' centrum.
Lees verder

Volvo zet beursgang door
Volvo zal voor het eind van dit jaar naar de beurs gaan. Eigenaar Geely wil in eerste instantie 15 procent van de aandelen naar de beurs van Stockholm brengen en later ook een notering aanvragen in Hong Kong.
Lees verder

Race om de top is weer spannend
Wie wordt dit jaar de grootste autogroep ter wereld, Volkswagen AG of de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie? Na het verstrijken van de eerste jaarhelft blijkt de race weer minstens net zo spannend als de laatste jaren.
Lees verder

Verkoop elektrische BMW's lijkt af te vlakken
BMW en Mini hebben in de maand juli samen 10.469 elektrische auto's weten te verkopen. Dat is weliswaar bijna 31 procent meer dan een jaar eerder maar over de eerste zeven maanden van 2018 staat de stand op 40 procent vergeleken met vorig jaar.
Lees verder