woensdag 22 augustus 2018

Automobiel Management: Weer massale terugroep Volkswagens

Weer massale terugroep Volkswagens
Volkswagen moet rond de 700.000 SUV's in de hele wereld terugroepen omdat er kortsluiting kan ontstaan in de lichtjes in het zonnedak als die nat worden. De lampjes zouden dan oververhit kunnen raken wat kan leiden tot schade aan het dak of in het ergste geval tot het in de brand vliegen van de auto.
Lees verder

Shell bouwt tankstations voor waterstof
Shell gaat een netwerk van tankstations voor waterstof in Nederland aanleggen. Om te beginnen komen er twee van die vulstations in de regio Amsterdam, één in Den Haag en één in Drenthe. Het is de bedoeling dat er uiterlijk begin 2020 waterstof op deze stations verkrijgbaar is. Shell vraagt voor die plannen ook subsidie uit de Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI Transport).
Lees verder

Londen denkt over EV-only straten
Het stadsbestuur van Londen wil in het financiële district City of London straten aanwijzen waar alleen elektrische of plug-in hybride auto's mogen komen. De al aangekondigde milieuzones, waar vanaf april volgend jaar alleen Euro 6 diesels en Euro 4 of hoger benzineauto's mogen komen, zijn niet voldoende om de ernstige luchtvervuiling in het centrum van de stad onder controle te krijgen.
Lees verder

Leveranciers Tesla maken zich zorgen
Leveranciers van Tesla beginnen zich zorgen te maken of de autofabrikant hun rekeningen nog wel kan betalen. Een onderzoek van een organisatie van toeleveranciers heeft aan het licht gebracht dat 18 van de ondervraagde 22 CEO's van Tesla-leveranciers die klant nu zien als een financieel risico voor hun eigen onderneming, meldt The Wall Street Journal.
Lees verder

BMW wil positie in China verder versterken
BMW overweegt ernstig om haar belang in het Chinese BMW Brilliance Automotive te verhogen van de huidige 50 naar 75 procent. Dat is over anderhalf jaar mogelijk als in China de limieten op de buitenlandse eigendom van autobedrijven worden afgeschaft.
Lees verder

ADAS Congres 'Op weg naar de zelfrijdende auto'
Welke kansen en uitdagingen bieden Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)? En zijn deze systemen een voorbode op de zelfrijdende auto? Belangstellenden kunnen op donderdag 20 september meepraten over deze vragen tijdens het ADAS Congres bij Autotron Rosmalen.
Lees verder

Opel toont visie op de toekomst
Opel deelt met zijn nieuwe conceptauto, de GT X Experimental, zijn visie op de mobiliteit van de toekomst. Het model legt de basis voor toekomstige modellen in het kader van het strategische plan PACE! dat het merk afgelopen november presenteerde.
Lees verder