Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 10 augustus 2018

Autoweek: In het Wild: Mazda 626 (1987)

In het Wild: Mazda 626 (1987)
Begin dit jaar onthulde Mazda de vernieuwde 6. Voor zijn grootouders moeten we twee cijfers aan de naam vastplakken, want tot na de eeuwwisseling ging de sedan als 626 door het leven. Waar het ontwerp nu zeer rond is met wat wilde lijnen, was het model in de jaren 80 uiteraard vooral vierkant. Tim de Klerk brengt ons een exemplaar uit 1987.
Lees verder

Weblog: Een jaar Lexus SC430
Een jaar geleden haalde ik mijn Lexus SC430 op uit het Duitse Vechta. Daarmee heeft de auto m'n Rover 75 officieel ingehaald, want die auto ging na exact 365 dagen alweer weg. Nu wissel ik wel vaker sneller dan gebruikelijk (het is een ziekte) maar de SC zou het bestaande record, dat met 2,5 jaar in bezit is van een Subaru Impreza Plus uit 1995, zomaar eens kunnen verbreken. Zelfs na weken in veel nieuwere en duurdere testauto's blijft het namelijk heerlijk om in de ├╝ber-Japanner te rijden.
Lees verder

Tesla weer in schijnwerpers op Wall Street
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine uitslagen de handel uitgegaan. Wederom ging veel aandacht uit naar Tesla.
Lees verder

Infiniti met elektro-concept naar Pebble Beach
Infiniti laat weten dat het een studiemodel meebrengt naar het Pebble Beach Concours d'Elegance. Het merk acht de tijd rijp voor een voorproefje.
Lees verder

Chevrolet Corvette met middenmotor opgedoken
Vandaag wederom onomstotelijk bewijs van de komst van een Chevrolet Corvette met de motor achter de voorstoelen. Ditmaal is de extreme Amerikaan voor het eerst op een circuit gesnapt.
Lees verder

Ford lanceert sportmodel tijdens gamebeurs
Ford meldt dat het tijdens het Duitse Gamescom een nieuw sportief model lanceert. Het zou zomaar kunnen dat ook de Europese markt nu kennismaakt met de Ranger Raptor.
Lees verder

Dit kost de BMW 8-serie
BMW heeft laten weten wat de 8-serie minimaal moet opbrengen. De 840d en de M850i zijn van prijskaartjes voorzien.
Lees verder