vrijdag 17 augustus 2018

Autoweek: 'Tesla hard op zoek naar secondant Musk'

'Tesla hard op zoek naar secondant Musk'
Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van topman Elon Musk. Dat meldt The New York Times op basis van een ingewijden.
Lees verder

Zoveel winst maken autofabrikanten per auto
Een Duitse hoogleraar heeft onderzoek gedaan de winst die autofabrikanten per verkochte auto maken. Ferrari blijkt op dat vlak onverslaanbaar, terwijl Tesla en Bentley rode cijfers schrijven.
Lees verder

'Volvo's beursgang steeds zekerder'
Volvo's plannen om nog aan het einde van dit jaar een notering aan de beurs van Stockholm te krijgen, krijgt volgens ingewijden steeds meer vorm. Waar het eerder om geruchten ging, worden de hoge gewenste cijfers nu door potentiële investeerders als aannemelijk beschouwd.
Lees verder

Rij-impressie: Mercedes-Benz GLE 43 AMG 4Matic Coupé
Geen merk voert zo vaak motoraanpassingen door als Mercedes-Benz. Zo ging de V6-biturbo van de 43 AMG-versies van 367 naar 390 pk. Omdat we de GLE Coupé maar zelden hebben getest, was dit motorennieuws een mooie aanleiding om weer eens met de SUV met de aflopende daklijn op pad te gaan.
Lees verder

Facelift Friday: Fiat Uno
In de week waarin bekend werd dat de Fiat Punto voorlopig van het toneel verdwijnt, blikken we graag terug op de voorganger van Fiats compacte succesnummer. Die Uno kreeg in 1989 een stevige update, waarmee naast de voorkant ook de kont stevig op de schop ging.
Lees verder

Schaduwspeler: Toyota Prius+
Eerder vandaag leerden we dat de Toyota Verso ons gaat verlaten. Daarmee is er nog maar één MPV over in Toyota's Europese line-up: de Prius+.
Lees verder

Groei Nedcar spekt omzet VDL
Industrieel conglomeraat VDL Groep heeft in de eerste zes maanden van dit jaar zijn opbrengsten verder opgevoerd. Het Eindhovense familiebedrijf profiteerde onder meer van een toegenomen productie van zijn autofabriek Nedcar.
Lees verder