Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 20 augustus 2018

Autoweek: Volkswagen Golf TCR komt naar Nederland

Volkswagen Golf TCR komt naar Nederland
De tijdens het jaarlijkse GTI 'Treffen' aan de Wörthersee presenteerde Volkswagen in mei de Golf GTI TCR, een 290 pk en 370 Nm sterk exemplaar. Die auto staat binnenkort ook op de Nederlandse prijslijsten.
Lees verder

Voor de dragstrip: Ford Mustang Cobra Jet
Ford heeft in de Verenigde Staten het doek getrokken van een Mustang die liever rechtuit dan de bocht om wil. Deze nieuwe Mustang Cobra Jet is namelijk puur bestemd voor de dragstrips.
Lees verder

Forze finisht in Assen
Studenten van de TU Delft hebben dit weekend een mooie prestatie neergezet: ze zijn naar verluidt de eersten die met een waterstofauto in een officiële race mee hebben gestreden.
Lees verder

'PIF investeert in Lucid Motors en niet in Tesla'
De geruchtenmolen rondom Elon Musk's beruchte van-de-beurs-haal-tweet draait nog even door. Naar eigen zeggen was Tesla in gesprek met het het Saoudische Staatsinvesteringsfonds Saudi Arabia's Public Investment Fund (PIF) dat het Amerikaanse Tesla voor 72 miljard dollar van de beurs zou halen. Na dit weekend lijkt het er echter op dat PIF zijn pijlen op een ander automerk heeft gericht.
Lees verder

Aston Martin Virage Shooting Brake gespot
Hij is al vier jaar oud, maar wanneer een Aston Martin Virage Shooting Brake gewoon voor de slagerij staat geparkeerd, is dat toch een beetje nieuws. Al was het maar omdat er geen tweede bestaat van deze Zagato-creatie.
Lees verder

'Hyundai Ioniq Electric N niet uitgesloten'
Met de i30 N bewijst Hyundai dat zijn N-label in staat is om een auto een geheel ander karakter te geven. In Nederland kennen we de i30 N al, maar daar zou zomaar een elektrisch N-broertje naast kunnen komen.
Lees verder

Maserati Ghibli, Levante en Quattroporte duurder
Maserati heeft de Ghibli, Levante én Quattroporte net voor de deadline klaargestoomd voor de Euro 6D-Temp uitstootnorm.
Lees verder