dinsdag 21 augustus 2018

Autoweek: Volkswagen roept honderdduizenden auto's terug

Volkswagen roept honderdduizenden auto's terug
Volkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto's terug. Het gaat om de cross-over Tiguan en mpv Touran. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan.
Lees verder

Weblog: Kill your darlings
De strategie bij Volkswagen lijkt er op dit moment enkel op gericht een zo groot mogelijk marktaandeel te halen door Seat en Skoda dezelfde auto's te laten verkopen als in het eigen aanbod zitten. Waarom geef je als Volkswagen Seat bijvoorbeeld nog een Tarraco terwijl je al een Kodiaq en Tiguan Allspace hebt? En omgekeerd, waarom is er een Karoq terwijl er al een Ateca was. Waarom komt er een Skoda-derivaat van de Arona, die afgaande op de eerste schetsen zijn Seat-basis nauwelijks kan ...
Lees verder

Video: Volvo C70 T5 Coupé - 2001 - 270.302 km - Klokje Rond
De motoren vindt Joep geweldig, maar Volvo's met een hoge kilometerstand zijn bijna allemaal rammelbakken, stelt hij. Met de nodige scepsis stapt hij dan ook in de C70 van Oscar Jansen. En daar wacht hem een verrassing.
Lees verder

Nieuwe Genesis G80 gesnapt
Genesis is aan het testen geslagen met een volledig nieuwe G90. De subtopper van de Genesis line-up krijgt mogelijkerwijs op termijn ook Europese bodem onder z'n wielen.
Lees verder

'Nissan schroeft Chinese productie stevig op'
Nissan wil naar verluidt stevig investeren om z'n marktpositie in China te verstellen. Om hoger op de ladder te komen op de grootste automarkt ter wereld, moet de productie met zo'n 40 procent omhoog.
Lees verder

Pierre Gasly nieuwe teamgenoot Max Verstappen
Pierre Gasly komt vanaf volgend jaar in de Formule 1 uit voor Red Bull. De 22-jarige Fransman neemt bij het team van Max Verstappen de plaats in van de Australiër Daniel Ricciardo, die onlangs bekendmaakte over te stappen naar Renault.
Lees verder

Meer prijzen Mercedes-Benz CLS-klasse bekend
Mercedes-Benz heeft de prijslijst van de nieuwe CLS-klasse uitgebreid. We weten tevens wat de door AMG onder handen genomen variant moet opbrengen.
Lees verder