woensdag 22 augustus 2018

Autozine: Nokian Tyres neemt deel aan Science Base

Nokian Tyres neemt deel aan Science Base
Nokian Tyres wil een bijdrage leveren aan het aanpakken van de klimaatverandering en nu wil het bedrijf ambitieuze op wetenschap gebaseerde klimaatdoelen stellen. In mei van dit jaar is Nokian Tyres toegetreden tot het Science Based Targets-initiatief met als doel om nauwkeurigere doelen te stellen die worden beoordeeld en goedgekeurd door een externe organisatie.
Lees verder

Vredestein levert youngtimerbanden
Vredestein is sinds 2001 een vertrouwd merk van klassiekerbanden. Het merk merkt dat de vraag naar youngtimers sterk groeit en breidt het portfolio daarom uit met youngtimerbanden. De eerste youngtimerband verschijnt in september 2018 op de markt en is speciaal ontwikkeld voor de Audi Ur Quattro. Niemand minder dan voormalig Formule 1-kampioen en Vredestein-ambassadeur Jochen Mass heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze band.
Lees verder

Audi A6 en A7 nu ook als 40 TDI
Audi breidt het leveringsgamma per direct uit met de A6 sedean, A6 Avant en A7 Sportback 40 TDI. Deze nieuwe uitvoeringen beschikken over een 150 kW / 204 pk sterke TDI-motor in combinatie met de automatische S tronic automaat en voorwielaandrijving. De Audi A6 40 TDI is te bestellen vanaf 61.245 euro (Avant: 64.645 euro), de A7 Sportback 40 TDI is er vanaf 72.265 euro. Begin oktober staan de uitvoeringen bij de Nederlandse dealers.
Lees verder

BMW kondigt 7e generatie 3-Serie aan
BMW kondigt de zevende generatie van de 3-Serie aan. De nieuwe generatie van de BMW 3 Serie Sedan doorloopt de laatste, essentiele ontwikkelingsfasen in de opmaat naar serieproductie. Er was maar een locatie denkbaar om de afstemming van het onderstel en de rijdynamiek te optimaliseren: de legendarische Nordschleife van de Nurburgring.
Lees verder

Autotest: Ford Focus Wagon
Er is een interessant psychologisch experiment om aan te tonen wat quot;keuzestress quot; is. In een winkel worden 20 smaken thee aangeboden en de verkoopcijfers worden genoteerd. Daarna worden 3 soorten thee aangeboden en wederom wordt bijgehouden hoeveel wordt verkocht. In het laatste geval wordt steevast meer verkocht: wanneer er minder keuzestress is, is het makkelijker om te beslissen. De nieuwe Ford Focus biedt de keuze uit 2 carosserie-varianten, 4 smaken, 5 uitrustingsniveaus en 7 motoren. Een typisch geval van keuzestress?
Lees verder

Land Rover op de bres voor neushoorn
Land Rover spant zich deze dagen in Londen op bijzonder wijze in voor het behoud van de bedreigde Afrikaanse neushoorn. De autobouwer neemt deel aan de Rhino Trail door de stad, waarbij 21 beeldhouwwerken van neushoorns een hoofdrol spelen. Een creatie is van de hand van Land Rovers Chief Design Officer Gerry McGovern. Die is op Trafalgar Square in hartje Londen geplaatst en vormt daar het symbool van vijftien jaar partnerschap met Tusk Wildlife
Lees verder

Opel onthult GT X Experimental
Opel onthult een nieuwe conceptauto: de GT X Experimental. Hiermee geeft het merk zijn visie op de spannende en efficiente mobiliteit van de toekomst. Deze gedurfd vormgegeven, slechts 4,06 meter lange, volledig elektrische, compacte vijfdeurs SUV heeft de uitstraling van een coupe en loopt over van nieuwe ideeen.
Lees verder