vrijdag 24 augustus 2018

Autozine: Renault kondigt ARKANA aan

Renault kondigt ARKANA aan
De nieuwe, crossover van Renault in het C-segment heet ARKANA. De showcar van het nieuwe model die Renault op verschillende internationale markten gaat aanbieden, beleeft zijn premiere op de internationale autoshow van Moskou, op 29 augustus aanstaande.
Lees verder

Volvo 164 viert vijftigste verjaardag
Terwijl grote delen van de wereld in 1968 in staat van oproer verkeerden, was een revolutie het laatste wat speelde bij Volvo in Gotenburg, Zweden. Daar werd immers hard gewerkt aan de introductie van het nieuwe prestigemodel, de Volvo 164. Het idee om een iets groter, exclusiever model te introduceren, bestond al langer bij Volvo. In de late jaren vijftig waren er plannen voor een grote, luxueuze Volvo met een V8-motor en een indrukwekkende, verticale grille. Maar dat project werd in 1960 afgeblazen toen marktonderzoek leerde dat compacte autos de toekomst hadden, vooral in de Verenigde Staten.
Lees verder

Nederland telt meeste publieke laadpalen
Nederland heeft de meeste publieke laadpalen voor elektrische autos in de Europese Unie (EU). Van alle publieke laadpunten, stond eind juni 2018 maar liefst 28,1 procent in Nederland. Dat zijn er 32.875. Nederland telt inmiddels in totaal ruim 122 duizend laadpalen. Dit blijkt uit een publicatie van RAI Vereniging over de elektrische autos en laadinfrastructuur. Om aan de toekomstige emissiedoelstellingen te kunnen voldoen, moet de komende jaren blijvend worden geinvesteerd in (snelle) laadinfrastructuur.
Lees verder

VW We is digitaal ecosysteem van
De digitale transformatie van Volkswagen gaat verder. Het merk ontwikkelt samen met partners een eigen digitaal ecosysteem. Daarbij vervullen Volkswagens een hub binnen het Internet of Things, met Volkswagen We als overkoepelend nieuw digitaal ecosysteem.
Lees verder

BMW toont nieuwe Z4 Roadster
BMW toont de nieuwe generatie van de Z4 Roadster. Met zijn dynamische proporties en onmiskenbare sportiviteit steekt de tweezitter met softtop het concept van een klassieke roadster in een compleet nieuwe jas. BMW begint met de exclusieve Z4 M40i First Edition (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1-7,4 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 162-168 g/km). Deze gelimiteerde speciale editie van de Z4 inspireert niet alleen met zijn rijkarakteristiek maar ook met zijn bijzonder geavanceerde ontwerp en uitrusting, met onder meer de carrosseriekleur Frozen Orange metallic.
Lees verder

Jaguar neemt E-TYPE EV in produductie
De overweldigende reacties op het concept van de mooiste elektrisch aangedreven auto ter wereld gaven de doorslag: Jaguar Classic heeft besloten om de volledig elektrische E-type op de markt te brengen. Het besluit vloeit voort uit het succesvolle debuut van de conceptversie tijdens het Jaguar Land Rover Tech Fest in september 2017.
Lees verder

Autotest: Jaguar I-PACE
Nog maar weinig paar autofabrikanten hebben het aangedurfd om elektrische auto's op de markt te brengen. De meeste wachten af. Zeker van een relatief klein en historisch merk zoals Jaguar zou worden verwacht dat het zo lang als het kan vasthoudt aan traditionele techniek. Echter... juist Jaguar introduceert nu een elektrische auto die niet alleen specificaties heeft om van te watertanden, maar die ook nog eens per direct bij de dealer staat. Maak kennis met de I-PACE.
Lees verder