Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 21 augustus 2018

Diefstalpreventie: Het merken van een klassieker

Diefstalpreventie: Het merken van een klassieker
Daarmee bedoelen we het herkenbaar maken van de klassieker of onderdelen daar van. En dat kan dan weer heel erg belangrijk zijn als uw gestolen klassieker opeens op het Internet op duikt. En dat kan overigens zomaar één of twee jaar na de diefstal zijn. Hij stond op Internet te koop. En het was hem...
Lees verder

Vakantieherinneringen: Hardinghen
Ter hoogte van Hardinghen, in de Pas de Calais, is het bijna net zo vlak als Groningen Toch lukt het een vlucht houtduiven uit een bosje opeens voor me op te duiken. Een van de beesten vliegt in mijn voorwiel. Een andere kop ik weg met mijn helm. Het Olympische nummer 'Duifkoppen op Zware Motoren'...
Lees verder

Vakantieherinneringen: Hotel du Liverpool
Even naar Calais en dan over naar Dover? Dat is twee keer geen afstand. Daarvoor hoef je dus ook niet voor de lunch weg. Het regende als een gek, maar met moderne motorkleding maakt dat niet uit. En onze in prima staat zijnde klassiekers  zijn waterdicht. De tijden dat alle elektriek al uitviel...
Lees verder

Auto's die nooit in productie gingen
Auto's die de productie nooit haalden, het was pure fantasie op wielen, ontworpen in de jaren vijftig om het hart sneller te doen kloppen en u zit zich nu af te vragen 'Stel dat die wèl in productie waren gegaan?' Ware kunstwerken om de aandacht van het (kopers)publiek te trekken, het uitproberen...
Lees verder

Vakantieherinneringen: Bodemonderzoek
Ik lig op mijn rug en kijk naar de stralend blauwe hemel Ik draai me op mijn zij en zie dat mijn motor een meter of wat naast me ligt terwijl het voorwiel zachtjes draait. Het warme asfalt onder me ruikt overtuigend naar diesel. Ik herinner me in de bocht opeens dat vettig kleurig glanzende...
Lees verder