Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 14 september 2018

AMT: 30 jaar KTS-diagnosetesters van Bosch

30 jaar KTS-diagnosetesters van Bosch
Een primeur in 1988: dankzij de eerste diagnosetester, de KTS 300 van Bosch, konden onafhankelijke garages voortaan ook elektronische voertuigsystemen controleren. De eerste diagnosetester kreeg de naam KTS of "Klein-Tester- Serie", wat Duits is voor "serie van kleine testers".
Lees verder

Kennissessie: De do's en dont's van oliewissels aan automatische transmissies
Het aandeel van de automatische transmissie in het Nederlandse wagenpark neemt al jaren toe. Van de populaire dubbelkoppelingsautomaat als de DSG of EDC, tot de conventionele automaat met koppelomvormer. ZF is bekend om zijn uitmuntend schakelende automatische transmissies waar onder andere BMW gebruik van maakt. Maar hoe zit het met onderhoud? Is een oliewissel aanbevolen? En wat moet je vooral wel of niet doen?
Lees verder

Grip op je Autobedrijf: 'Met m'n neus op de feiten'
Daniel Maar (eigenaar Cortenraad Auto's) heeft afgelopen jaar het ondernemertraject ondernemers "Grip op je Autobedrijf' gevolgd. Het traject, verzorgd door AMT i.s.m. Automotive Academy is bedoeld voor ondernemers die met hun bedrijf 'level up' willen. Daniel stelde aan het begin van het traject een doel: hij wilde in ieder geval iets aan zijn bedrijf veranderd hebben aan het einde van het traject. En? Is dat 'iets' gelukt?
Lees verder