Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 28 september 2018

AMT: Eerste Autovakmeesters een feit

Eerste Autovakmeesters een feit
In juni 2018 introduceerde PartsPoint de nieuwe garageformule Autovakmeester. Inmiddels zijn de eerste vestigingen nu omgevormd. Formule Manager Ton Sieljes: "Stapsgewijs rollen we de formule uit in de markt en de eerste Autovakmeesters zijn een feit." Zo zijn de panden van Marco Groen, Ooijman en Ter Horst onlangs overgegaan tot Autovakmeester.
Lees verder

VACO-petitie dringt aan op juiste bandencontrole in APK
De Nederlandse APK-wetgeving is niet conform de Europese APK-Richtlijn. Dat gaat ten koste van de verkeersveiligheid. VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, vroeg daarom de Tweede Kamer met een petitie om de Europese wetgeving te respecteren. Dat kan resulteren in uitgebreidere controle van banden.
Lees verder

Keyless auto 'Gone in 20 seconds'
Gemak dient de mens. De temperatuur regelt zich automatisch dankzij climatecontrol, de automatische handrem gaat er vanzelf op, stoelverwarming is heerlijk en nog prettiger: keyless entry & start. Steeds meer automerken voorzien hun auto's van deze techniek waarbij de sleutel op zak hebben voldoende is. Maar middels 'relay attack' is een auto maar zo weg. Hoe? Wat is er tegen te doen? En hoe adviseer je je klant? Zet 12 oktober in je agenda.
Lees verder