Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 26 september 2018

AMT: Kennissessie: Het nut en de gevolgen van de WLTP

Kennissessie: Het nut en de gevolgen van de WLTP
Je kunt het haast niet gemist hebben: de WLTP is sinds 1 september verplicht voor autofabrikanten als homologatie voor hun auto's. En dat brengt veranderingen met zich mee. Welke gevolgen heeft dat?
Lees verder

Technisch talent aan zet
Een storing aan de spiegelverwarming, wat is de oorzaak? Een accu blijft steeds leeglopen, waar zit de stille verbruiker? Bekijk de datalijst, wat is een aannemelijke waarde voor …? Zomaar een greep uit de vragen van de 'Autotechnicus' en 'Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst'- online kennistesten van vorig jaar. Vanaf 8 oktober starten we met de nieuwe zoektocht naar jong, technisch talent. Welke mbo-student gaat met de eer strijken en mag deze titel een jaar lang voeren? Misschien jij wel…
Lees verder

Geen diploma en tóch APK-keurmeester worden!
Je wil graag APK-keurmeester worden, maar helaas… alhoewel je al jaren sleutelt als de beste, beschik je niet over de vereiste diploma's om toegelaten te worden voor die opleiding. En nu? Terug naar de schoolbanken? Er is nog een andere weg… Een ervaringscertificaat kan je toegang geven tot de volgende stap in je loopbaan. Hoe gaat zo'n traject in z'n werk?
Lees verder