Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 28 september 2018

Autofans: Maserati Ghibli Ribelle heeft donker kantje

AUTOFANS
Maserati Ghibli Ribelle heeft donker kantje
Het is dan ook vooral het kleurenpalet dat deze Maserati Ghibli Ribelle zo uniek maakt. Dat en het plaatje in de wagen met de vermelding "Ribelle one of 200".
Lees verder

Differentiëlen voor dummies
Videotips Elke auto heeft het: een differentieel. En rechtgeaarde autoliefhebbers kunnen uiteraard vertellen waar het voor dient. Maar hoe het zijn werk precies doet, dat blijft voor velen een mysterie. Nochtans maakte Chevrolet al in 1937 (!) een bijzonder helder filmpje over hoe een differentieel nu precies in elkaar zit. We hebben het dan niet over gesofisticeerde zaken zoals een sper of een systeem dat vectoriële koppelverdeling mogelijk maakt, maar wel over een klassiek diff, dat maakt...
Lees verder

Porsche viert 70e verjaardag met 935-reïncarnatie
In Martini- en Jägermeister-livrei één van de meest iconische raceauto's uit de renstal van Porsche, de 935. Waardoor het merk voor haar 70ste verjaardag heeft besloten om de wagen terug in productie te nemen. Deze keer gebaseerd op de huidige 911 GT2 RS met 700 pk achterin.
Lees verder

BMW i3 en i3S benen bij: 42,2 kWh (2018)
De BMW i3 kreeg nog niet zo lang geleden een facelift en een grotere batterij, maar toch voegt de constructeur uit Beieren vandaag een nieuwe versie toe die nog verder geraakt dankzij een batterij van 42,2 kWh.
Lees verder

Leasingalarm: Lexus kleeft prijs op UX 250h (2018)
Na wat stevig rekenwerk heeft Lexus eindelijk een prijs kunnen plakken op haar compacte SUV met hybride-aandrijving. Die UX 250h kost je net geen 35.000 euro en pocht met de laagste VAA in zijn segment. Om maar te zeggen dat Lexus hoge verwachtingen met deze UX heeft op de leasingmarkt.
Lees verder