Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 27 september 2018

Autofans: Nissan Qashqai aan de Blue dCi (WLTP-proof)

AUTOFANS
Nissan Qashqai aan de Blue dCi (WLTP-proof)
Eén van de meest populaire crossovers op ons vasteland krijgt met de komst van de nieuwe WLTP-test een eveneens nieuwe 1.5-liter diesel onder de kap. Een blok met net iets meer paarden, een overboostfunctie en een adblue-installatie.
Lees verder

Suzuki bekent gesjoemel met uitstoot
Sjoemelen met uitstootcijfers, het blijft een hot topic binnen de autosector. Wat ooit aan het rollen ging Duitsland krijgt steeds meer internationale proporties. Zo ook Suzuki, die zelf onregelmatigheden hebben gevonden. Voor de tweede keer al trouwens.
Lees verder

Ola Källenius: Wie is deze nieuwe ceo van Mercedes-Benz?
Dieter Zetsche, de man met de iconische snor die de scepter van Mercedes in handen had sinds 2006 verkast volgend jaar naar touroperator TUI. Zijn opvolger is nu gekend; Ola Källenius. Maar wie is deze 49-jarige Zweed? Een kort profielverslag!
Lees verder

Rij-impressie: Mazda CX-3 facelift (2018)
De dieselmotor op zijn laatste pootjes? Niet volgens de eigenzinnige rakkers van Mazda. Want verbrandingsmotoren, daar zullen we in de nabije toekomst heus nog geen afscheid van nemen. Om dat te onderstrepen ontwikkelde het Japanse merk een nieuwe 1.8 turbodiesel. Een blok waarmee de CX-3 facelift uit mag pakken.
Lees verder

Drivy schenkt gemoedsrust
Je eigen auto verhuren aan wildvreemden via een app, zou jij dat zien zitten? Dat is het concept van het bedrijf Drivy, maar blijkbaar happen nog niet genoeg potentiële verhuurders toe. Daarom heeft Drivy een akkoord getekend met Auto5 en Midas.
Lees verder