Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 27 september 2018

Automobiel Management: Cadillac levert monsterauto voor Trump af

Cadillac levert monsterauto voor Trump af
De Amerikaanse president Donald Trump heeft deze week in New York voor 't eerst rondgereden in een nieuwe Cadillac Limousine. De zwaar gepantserde auto is voorzien van alle denkbare veiligheidsvoorzieningen.
Lees verder

Duitse dealers dreigen BMW met boycot
Het conflict tussen BMW en haar Duitse dealers dreigt snel te escaleren. De dealers weigeren het door de Nederlandse verkoopdirecteur Pieter Nota voorgestelde nieuwe contract en dreigen vanaf maandag aanstaande met een verkoopstop.
Lees verder

Ford wil samenwerking met VW verder aantrekken
Ford wil meer gaan samenwerken met Volkswagen op het gebied van productontwikkeling, de eigenlijke bouw van auto's en technologie. VW en Ford hebben eerder al een nauwe samenwerking aangekondigd bij bestelwagens. Maar dat wil Ford nu uitbreiden naar andere activiteiten zoals het samen ontwikkelen van andere personenauto's, met name in Europa en Zuid-Amerika.
Lees verder

Zetsche stapt eerder op bij Daimler
Dr Dieter Zetsche stapt volgend jaar mei op als topman van Daimler, twee jaar eerder dan tot nu toe de bedoeling was. Zetsche heeft dan ruim twintig jaar aan het hoofd gestaan van Daimler en Mercedes-Benz. Hij wordt opgevolgd door de Zweed Ola Källenius die al lange tijd als kroonprins wordt beschouwd. Hij wordt dan de eerste niet-Duitser aan de leiding van Daimler.
Lees verder

Vierseizoenenband wint aan populariteit
Afgelopen zomer reden er meer mensen op vierseizoenenbanden, zo blijkt uit de veertiende KwikFit Bandenmonitor uitgevoerd in augustus 2018 onder ruim 2.200 auto's in Nederland.
Lees verder

NZO: Vergroening, veiligheid en flexibele mobiliteit centraal
De zakelijke rijder is bijtellingsbewust, redelijk merktrouw en matig geïnteresseerd in een mobiliteitsbudget. Hij rijdt regelmatig te hard en 50% schakelt veiligheidssystemen wel eens of altijd uit. Werkgevers willen juist meer flexibele mobiliteitsbudgetten aanbieden en verder verduurzamen.
Lees verder

Beste Nieuwkomer 2019: Jaguar I-Pace
De onderscheiding voor het meest veelbelovende nieuwe model – de Beste Nieuwkomer – ging gisteren tijdens het Driving Business evenement van Automobiel Management naar de Jaguar I-Pace. Het is de eerste volledig elektrische zakenauto van het merk.
Lees verder