Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 12 september 2018

Automobiel Management: Car2Go breidt uit naar Schiphol

Car2Go breidt uit naar Schiphol
Car2Go breidt de autodeel service uit naar de luchthaven Schiphol door het openen van speciale parkeerplaatsen voor de elektrische auto's. Daarmee ontstaat er voor klanten naar eigen zeggen een flexibele en milieuvriendelijke optie voor hun reis van of naar de luchthaven.
Lees verder

Chinezen kopen minder auto's in augustus
De verkopen van personenauto's in China, de grootste automarkt ter wereld, zijn vorige maand met ruim 1,6 miljoen exemplaren 5,4 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. Dat was de tweede achtereenvolgende maand dat de Chinese automarkt een daling vertoonde, meldt de China Passenger Car Association.
Lees verder

Rechter heeft scherpe kritiek op oud-VW-baas Winterkorn
Voormalig VW-baas Martin Winterkorn werd in juli 2015 tijdens een overleg op hoog niveau geïnformeerd dat er in dieselauto's van zijn onderneming sjoemelsoftware was geïnstalleerd.
Lees verder

'Hard Brexit' kost tienduizenden autobanen
In de Britse auto-industrie gaan tienduizenden banen verloren als Groot-Brittannië geen deal met de rest van de EU bereikt over een nieuwe handelsrelatie en er dus een 'hard Brexit' komt. Dat heeft topman Ralf Speth van Jaguar Land Rover de Britse premier May voorgehouden tijdens een speciaal Brexit-seminar voor de autobazen.
Lees verder

McDonalds worden uitgerust met laadpalen
Bij alle McDonalds vestigingen met een McDrive in ons land komen snellaadpalen. Die 168 snelladers met elk twee laadpunten worden geleverd door energiebedrijf Nuon dat daartoe een overeenkomst heeft gesloten met McDonalds. Het installeren van de laadpalen moet eind dit jaar beginnen, de laatste wordt drie jaar later geplaatst.
Lees verder

Aston Martin benoemt vrouw tot bestuursvoorzitter
Aston Martin heeft Penny Hughes, vroeger directeur van Coca-Cola UK en daarvoor manager bij Vodafone, benoemd tot bestuursvoorzitter.
Lees verder

ACM tikt Bo-Rent op de vingers omdat het BTW niet vermeldde
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Bo-Rent opgedragen zijn prijzen voor de verhuur van auto's en bouwmaterialen voortaan inclusief BTW te vermelden.
Lees verder