woensdag 26 september 2018

Automobiel Management: Reeks benoemingen bij autobedrijven

Reeks benoemingen bij autobedrijven
De Nederlandse baas van de M-divisie bij BMW Frank van Meel gaat bij de Duitse autobouwer de Total Vehicle Development leiden. Van Meel stond vier jaar aan het hoofd van de 'performance brand' van BMW en werkte daarvoor bij het toenmalige Audi Quattro.
Lees verder

Voltallige directie Duitse toeleverancier stapt op
De drie directeuren van de Duitse fabrikant van auto-interieurs en -stoelen Grammer zijn opgestapt nadat het bedrijf is overgenomen door Ningbo Jifeng dat eveneens autostoelen en hoofdsteunen maakt.
Lees verder

Tesla bouwt eigen autotransporteurs
Tesla gaat zijn eigen vrachtwagens voor autotransport bouwen. Volgens CEO Elon Musk bestaat er in ieder geval in de Verenigde Staten een groot tekort aan dat soort transportwagens waardoor de tijdige aflevering van auto's aan de klanten in gevaar dreigt te komen.
Lees verder

VACO dringt aan op Europese APK-richtlijn
De Nederlandse APK-wetgeving is niet conform de Europese APK-Richtlijn. Dat gaat ten koste van de verkeersveiligheid. VACO vraagt de Tweede Kamer daarom met een petitie om de Europese wetgeving te respecteren. Dat komt neer op de invoering van de binnen Europa afgesproken, uitgebreidere controle van banden.
Lees verder

Eerste Autovakmeesters een feit
In juni 2018 introduceerde PartsPoint de nieuwe garageformule Autovakmeester. Inmiddels zijn de eerste vestigingen een feit. Formule Manager Ton Sieljes: "Stapsgewijs rollen we de formule uit in de markt."
Lees verder

Technologie geeft hulpdiensten de ruimte
Volgens experts kan de overlevingskans na een auto-ongeluk met 40 procent stijgen wanneer vier minuten eerder wordt begonnen met het behandelen van slachtoffers. Technologie moet bestuurders instructies geven om hulpdiensten de ruimte te geven.
Lees verder

Ford start online verkoop in UK
Ford is in het Verenig Koninkrijk begonnen met de online verkoop van auto's, een initiatief dat mogelijk ook in de rest van Europa wordt uitgerold. Het is de derde keer dat Ford online verkoop van de grond probeert te krijgen.
Lees verder