dinsdag 11 september 2018

Automobiel Management: Topman FCA geeft management al snel eigen stempel

Topman FCA geeft management al snel eigen stempel
Michael Manley, de opvolger van Sergio Marchionne als CEO van Fiat Chrysler Automobiles, komt nog voor het eind van deze maand met een eigen plan voor een nieuwe managementstructuur bij de autofabrikant.
Lees verder

Nieuwe rookwolken rond Tesla (filmpje)
De toch al veelbesproken Elon Musk heeft nieuwe rookwolken opgetrokken rond 'zijn' Tesla door tijdens een uitgezonden postcast-interview openlijk wiet te roken. De chaos is nog verergerd doordat opnieuw twee hoge bazen van Tesla er de brui aan hebben gegeven.
Lees verder

11 mln groeikapitaal voor carbon black-proces Black Bear
De Nederlandse scale-up Black Bear gaat zijn carbonisatieproces 'versleten band naar carbon black' opschalen dankzij een investering van elf miljoen euro. Black Bear heeft een carbonisatieproces ontwikkeld dat onder meer de carbon black (recovered carbon black of rCB) terugwint uit versleten autobanden.
Lees verder

Beursgang mogelijk voor VW's luxe merken
De Volkswagen Groep sluit een afsplitsing en vervolgens beursgang voor de luxe merken niet uit.
Lees verder

Monsterproces tegen VW en Porsche van start
Bij het Oberlandesgericht in Braunschweig is vandaag (maandag 10 september) de rechtszaak begonnen van duizenden aandeelhouders van Volkswagen en moederholding Porsche die zich benadeeld achten door de klap die beurskoers van VW opliep toen dieselgate bekend werd. Tegelijk begint ook een soortgelijk maar kleinschaliger proces in Stuttgart.
Lees verder

Beursgang Volvo voorlopig uitgesteld
Eigenaar Geely heeft de beursgang (IPO) van Volvo Cars voorlopig uitgesteld. Vooral door de steeds heviger handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is het beursklimaat ernstig verslechterd.
Lees verder

Bijtellingspercentage zakelijke fiets naar 7 procent
"Het fietsgebruik in Nederland krijgt een flinke stimulans." Dat stellen belangenorganisaties RAI Vereniging, Bovag, ANWB, Fietsersbond, VNA en Natuur en Milieu tevreden vast nadat gistermiddag RTL Nieuws bekend maakte dat het Kabinet de bijtellingsregels voor het priv├ęgebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigt naar 7 procent.
Lees verder