Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 27 september 2018

Autoweek: Een derde nieuwe auto's automaat

Een derde nieuwe auto's automaat
Afgelopen jaar was 34,3 procent van de verkochte nieuwe auto's een automaat. In 2006 bedroeg dat aandeel nog maar 17,3 procent, aldus Bovag en RAI Vereniging in hun jaarlijkse uitgave Mobiliteit in Cijfers.
Lees verder

TomTom bekijkt opties voor Telematics
TomTom houdt de strategische opties voor zijn divisie Telematics tegen het licht, wat kan resulteren in een verkoop van het onderdeel dat zich onder meer bezighoudt met voertuigvolgsystemen. Dat liet de navigatiedienstverlener, die zich laat begeleiden door zakenbank Barclays, donderdag weten.
Lees verder

774 miljoen voor aanpak knooppunt Hoevelaken
Het knooppunt Hoevelaken wordt voor 774 miljoen euro vernieuwd. De aansluitende delen van de A28 en de A1 worden verbreed. De aanpak moet er voor zorgen dat het aantal files hier drastisch afneemt.
Lees verder

BMW laat stukjes 3-serie zien
Volgende week presenteert BMW tijdens de Autosalon van Parijs een geheel nieuwe generatie van de 3-serie, een auto waar het merk vandaag een paar flarden van toont.
Lees verder

Steeds meer deelauto's op Nederlandse wegen
Het aantal deelauto's in Nederland blijft toenemen. Dit jaar zijn er zo'n 41.000 deelauto's beschikbaar, die door ongeveer 400.000 mensen worden gebruikt. Dat zijn 10.000 auto's meer dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het kennisplatform CROW-KpVV.
Lees verder

Nu definitief: Infiniti QX80 volgens Larte Design
De excentrieke tuner Larte Design heeft zijn laatste visie op de van nature al weinig bescheiden Infiniti QX80 gepresenteerd. De gigant is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.
Lees verder

Maserati introduceert Ghibli Ribelle
Maserati introduceert een speciale uitvoering van de Ghibli: de Ribelle. Er komen er op de internationale markt slechts 200 stuks van beschikbaar.
Lees verder