Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 10 september 2018

Autoweek: Kia onthult Telluride

Kia onthult Telluride
Kia heeft tijdens de New York Fashion Week in de Verenigde Staten het doek verwijderd van de Telluride, een nieuwe SUV die een stapje boven de Sorento op de prijslijsten komt te staan.
Lees verder

Blik to the Future: Skoda Octavia
Hoewel de huidige generatie sinds 2013 meeloopt, behoort de Skoda Octavia nog steeds tot de twintig best verkochte auto's van dit jaar. Veel ruimte voor een schappelijke prijs luidt het devies. Nog een kleine twee jaar moet de derde generatie het uitzingen, want in 2020 bestormt zijn opvolger de markt.
Lees verder

Volvo voorlopig niet naar de beurs
Volvo is voorlopig in de ijskast gezet. Dat meldt zakenkrant Financial Times maandag. Er zijn zorgen over de waardering van de autobouwer in het licht van de wereldwijde handelsoorlog. Eerder zou het Chinese moederbedrijf Geely een deel van de onderneming nog voor het einde van het jaar naar de beurs in Stockholm brengen.
Lees verder

Dit zijn de VinFast SUV en Sedan
Met deze twee modellen wil het Vietnamese VinFast wereldwijde automarkten betreden. Voor het ontwerp van de SUV en Sedan sloegen de Aziaten de handen ineen met het Italiaanse designteam van Pininfarina. Over drie weken staat de wereldpremière op de agenda tijdens de Paris Motor Show.
Lees verder

Toyota hervat productie na aardbeving Japan
Toyota gaat deze week zijn Japanse fabrieken weer opstarten. Na de aardbeving in het noorden van het land vorige week zijn zestien van de achttien productiefaciliteiten van het merk stilgelegd.
Lees verder

Mercedes-Benz GLE-klasse seint vast
We zijn nog maar net bekomen van de elektrische EQC, maar Mercedes-Benz heeft alweer de volgende gloednieuwe SUV klaarstaan. De teasercampagne rondom die GLE is gestart!
Lees verder

Nieuwe Ford Transit wordt Mild Hybrid
Later deze maand opent de IAA voor bedrijfsvoertuigen z'n poorten in Hannover en dat betekent nieuws op het gebied van 'busjes'! Ford is erg actief op dit gebied en presenteert in Duitsland onder meer een gefacelifte Transit en de eerder beloofde plug-inhybride op basis van de Transit Custom.
Lees verder