woensdag 26 september 2018

Autoweek: Merkel: 'Europese batterijproductie van belang'

Merkel: 'Europese batterijproductie van belang'
Angela Merkel wil dat Europa zich inspant om zelf batterijen voor elektrische auto's te produceren. Dat is volgens de Duitse bondskanselier "van extreem belang" bij de omschakeling naar e-mobiliteit.
Lees verder

BMW somberder over jaar
BMW heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Het Duitse bedrijf voorziet een lichte daling van de winst voor belasting als gevolg van prijsdruk en handelsspanningen. Eerder ging BMW uit van een winst voor belasting die ongeveer gelijk zou zijn aan die van vorig jaar.
Lees verder

'Shell wil meer tankstations in Rusland'
Shell wil flink groeien op de Russische markt voor tankstations. Het olie- en gasconcern is van plan om het aantal pompen in het land in de komende vijf à zes jaar te verdubbelen tot zeshonderd stuks. Dat heeft Shell Rusland-bestuurder Cederic Cremers gezegd in een interview met het Russische persbureau Interfax.
Lees verder

In het wild: Mahindra Scorpio
AutoWeek-lezer Wim Spier liep in Den Haag een wel heel bijzondere auto tegen het lijf. "Zelf weet ik alleen dat het een automerk uit India is," schrijft Spier erbij. Dat klopt helemaal, we hebben hier namelijk een Mahindra Scorpio op de digitale planken!
Lees verder

Volvo presenteert de V60 Cross Country
De 60-familie van Volvo krijgt een nieuw lid, want in Zweden halen ze het doek van de V60 Cross Country. Een bekend recept: meer bodemvrijheid en kunststof wielkastranden voor een stoerder uiterlijk.
Lees verder

VZR Lease Top 10 Manager Edition
Bijtelling en speciale Lease Editions: wie de berichtgeving op autogebied een beetje volgt, kan al jaren niet meer om dergelijke onderwerpen heen. Leaseauto's zijn verantwoordelijk voor 47 procent van de jaarlijks nieuw verkochte auto's. Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) schept maandelijks orde in de chaos door een VZR Lease Top 10 te publiceren. Deze maand: de Manager Edition.
Lees verder

Video: Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe - Rij-impressie
Er is een nieuwe vierdeurs coupé van Mercedes, en het is niet de CLS. Nee, het is de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé. Hoe dat iets anders is dan een CLS? Geen idee. Maar nadat je ermee hebt gereden maakt het je waarschijnlijk ook niet veel meer uit.
Lees verder