Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zondag 30 september 2018

Autoweek: Proef met digitaal verlengen rijbewijs

Proef met digitaal verlengen rijbewijs
Een experiment met het digitaal verlengen van het rijbewijs begint maandag. Inwoners van Arnhem kunnen dan een rijbewijs online verlengen via de website van de RDW. De aanvrager kan dit rijbewijs na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.
Lees verder

Rij-impressie: Borgward BX7
Het heeft even geduurd, maar inmiddels heeft de nieuwe SUV van Borgward voet gezet op Europese bodem. Maakt de Chinees met de Duitse merknaam bij ons een kans?
Lees verder

Back to Basics: Alfa Romeo Stelvio
Als 'eerste SUV Made by Alfa Romeo' presenteerden de Italianen eind 2016 de Stelvio. Een hoge auto met het sportieve bloed van Alfa, is dat wat? Sinds de lancering bestelden 442 Nederlanders een exemplaar. Instappen kan vanaf net geen 60 mille. Tijd om te ontdekken wat deze Alfa Romeo daarvoor te bieden heeft.
Lees verder

Video: Mazda MX-5 - Rij-impressie
Mazda heeft zijn MX-5 een kleine update gegeven, waarbij de 2.0-motor onder handen is genomen. Twijfelen tussen de 1.5 en 2.0 motor is nu niet langer nodig, ontdekte Roy Kleijwegt in Roemeniƫ waar hij de de Japanner over de Transfagarasan reed.
Lees verder

Zijn tijd vooruit: Tesla Model S
In deze rubriek kijken we niet voor-, maar achteruit, door de ogen van denkbeeldige ontwerpers die lang geleden een vooruitziende blik hadden. Vandaag: de Tesla Model S uit 1936. Die zou toen Type 312 hebben geheten. Maar waarom?
Lees verder

Elon Musk stapt op als bestuursvoorzitter Tesla
Elon Musk is zaterdag opgestapt als bestuursvoorzitter van Tesla na een schikking met beurswaakhond SEC. Ook moeten hij en Tesla ieder een boete betalen van 20 miljoen dollar. Wel blijft Musk CEO van het bedrijf
Lees verder

Rij-impressie: Sono Motors Sion
Sono Motors: nooit van gehoord? Dat kan, want twee jaar geleden bestond het merk nog niet. Maar vandaag staat het eerste model voor ons klaar. Als prototype, maar wel bijna productierijp.
Lees verder