zondag 9 september 2018

Autoweek: Rij-impressie: Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé

Rij-impressie: Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé
Bij Mercedes-AMG snappen ze ook wel dat de dramatiek van de 63-modellen voor sommigen te veel van het goede kan zijn. In het geval van de C-klasse Coupé levert de C 63 maar liefst 476 pk, de S-versie komt zelfs tot 510 pk. Neem je een C 43, dan is er geen V8 aan boord, maar een V6 Biturbo. En die levert sinds kort een ook al imponerende 390 pk.
Lees verder

Video: Chevrolet Corvette C8 - Spionage
Al decennialang is de Chevrolet Corvette het Amerikaanse equivalent van een supercar. Grote V8-motoren, relatief weinig gewicht en zeker de laatste generatie stuurt meer dan verdienstelijk. Maar die V8 motoren zaten wel altijd voorin, terwijl een echte supercar de motor achter de voorstoelen heeft. Dat gaat bij de achtste generatie Corvette nu ook gebeuren, de spionagebeelden laten een onmiskenbaar middenmotor-silhouet zien. Wat voor motoren? Aan de sound te horen in ieder geval achtcilinders, ...
Lees verder

Weblog: Wachten op belastingkorting
De vele autoreclames kunnen je moeilijk zijn ontgaan. "Koop nu snel een nieuwe auto en profiteer nog van de lagere BPM". Gaat de BPM dan omhoog? Heb je wellicht een belastingmaatregel gemist? Niets van dat alles, maar de prijzen gaan weldegelijk omhoog. Dat komt doordat er vanaf september een nieuwe meetcyclus (de WLTP) verplicht is voor alle nieuwe auto's om te kijken hoeveel een auto verbruikt. En verbruik meten we niet alleen in liters per 100 km, maar ook in CO2-uitstoot per kilometer. De ...
Lees verder

Zijn tijd vooruit: Dodge Viper
In deze rubriek kijken we niet voor-, maar achteruit, door de ogen van denkbeeldige ontwerpers die lang geleden een vooruitziende blik hadden. Vandaag: de Dodge Viper uit 1965.
Lees verder

De Tweeling: Dacia Logan – Mahindra Verito
De meeste autoliefhebbers zullen weten dat Dacia's in sommige landen Renaults heten. Dat is niet zo bijzonder, maar deze Mahindra Verito is dat wel. Zeker als kortere Vibe!
Lees verder

Rij-impressie: Aston Martin Vantage
Het samenspel tussen Mercedes-Benz en Aston Martin bereikt met de nieuwe Vantage een hoogtepunt. De Brit weet Duitse techniek en Engelse stijl perfect te combineren, met een fabelachtige auto als resultaat.
Lees verder

BMW bevestigt komst X3 en X4 M
Het gonst al een tijdje omtrent de komst van een M-versie van BMW's middelgrote SUV's X3 en X4. Het merk heeft de komst van de auto's nu zelf bevestigd en toont – heel modieus- meteen wat afbeeldingen van gecamoufleerde exemplaren.
Lees verder