Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 13 september 2018

Autozine: Mercedes-Benz introduceert nieuwe GLE

Mercedes-Benz introduceert nieuwe GLE
Mercedes-Benz introduceert de nieuwe GLE. Het actieve onderstel E-ACTIVE BODY CONTROL op 48-voltbasis is een wereldprimeur, terwijl er op het gebied van rijassistentiesystemen een stap voorwaarts wordt gezet met de actieve file-assistent. Het interieur is ruimer en comfortabeler, een derde zitrij is als optie leverbaar. Het infotainmentsysteem beschikt over grotere displays, een fullcolour head-up display en de MBUX-interieurassistent, die hand- en armbewegingen herkent en de bedieningsintenties ondersteunt.
Lees verder

Toyota introduceert Yaris GR Sport
Toyota introduceert de Yaris GR Sport. Deze dynamische versie is geinspireerd op de exclusieve Yaris GRMN en is de eerste GR SPORT-uitvoering die Toyota in Europa lanceert. De Toyota Yaris GR SPORT beleeft zijn wereldpremiere op de Autosalon van Parijs (4 t/m 14 oktober 2018) en komt begin volgend jaar op de markt.
Lees verder

Y20 viert 20 jaar Toyota Yaris
Toyota laat de twintigste verjaardag van de Yaris niet ongemerkt voorbijgaan. Het toont op de Autosalon van Parijs (van 4 t/m 14 oktober) de jubileumversie Y20 van het huidige model. De locatie en het tijdstip zijn niet toevallig, want precies twintig jaar en drie generaties geleden onthulde Toyota het inmiddels succesvolste Europese model immers in Parijs. De jubileumversie kenmerkt zich door zijn carrosseriekleur, donkergrijze dak, Y20 badges en nieuwe bekleding.
Lees verder

Nieuwe motoren voor Suzuki Vitara
Suzuki geeft alle prijzen vrij van de vernieuwde Vitara voor modeljaar 2018. De compacte SUV met nieuwe 1.0 Boosterjet-benzinemotor met turbo is verkrijgbaar vanaf 21.999 euro. De prijzen van de sterkere Vitara 1.4 Boosterjet beginnen bij 27.499 euro. En met het speciale introductieaanbod van Suzuki Private Lease kunnen consumenten nu tijdelijk instappen vanaf 309 euro per maand. De gefacelifte 5-deurs Suzuki Vitara is leverbaar met Suzuki AllGrip-vierwielaandrijving en staat medio oktober 2018 bij de Suzuki-dealer.
Lees verder

Audi introduceert Charging Service
De introductie van de Audi e-tron betekent een nieuw tijdperk voor Audi. Het merk transformeert van autofabrikant tot leverancier van mobiliteitssystemen. De Audi e-tron Charging Service maakt onbegrensde en zorgeloze elektrische mobiliteit mogelijk met 72.000 laadpunten van 220 providers in heel Europa.
Lees verder

Autotest: Ford Ka+
In 2016 introduceerde Ford de Ka+. De eerste kennismaking met dit instapmodel van Ford was overwegend positief. De rijeigenschappen waren uitstekend, de ruimte was goed en de prijs was scherp. Echter... op de motor was bezuinigd en daarom was de auto weliswaar voordelig in aanschaf, maar niet in gebruik. Voor modeljaar 2018 zou dat probleem zijn opgelost. Tijd voor een hernieuwde kennismaking...
Lees verder

Jeep Cherokee ondergaat facelift 2019
De Jeep Cherokee heeft een facelift ondergaan voor modeljaar 2019. De Cherokee 2019 kenmerkt zich door een nieuw design dat met zijn authentieke uitstraling trouw blijft aan het Jeep-dna. Met zijn vernieuwde technologie biedt hij meer comfort, connectiviteit, veiligheid en bescherming dan voorheen. De nieuwe Jeep Cherokee wordt in Nederland leverbaar met een 2,2-liter turbodieselmotor van 195 pk. Deze kan worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een negentraps automatische transmissie.
Lees verder