Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

vrijdag 28 september 2018

Autozine: Nieuwe dieselmotor voor Nissan QASHQAI

Nieuwe dieselmotor voor Nissan QASHQAI
De Nissan QASHQAI is voorzien van een vernieuwde 1,5-liter dieselmotor. De verbeterde dieselkrachtbron heeft met zijn vermogen van 85 kW zon 4 kW meer vermogen dan de motor van de vorige generatie. Het koppel is met 260 Nm gelijk gebleven. De motor is nu voorzien van een nieuwe overboost-functie. Daarmee kan de motor gedurende maximaal 15 seconden 4 kW vermogen en 25 Nm koppel extra leveren.
Lees verder

Hyundai onthult i30 Fastback N
Hyundai introduceert de i30 Fastback N. De i30 Fastback N is na de i30 N hatchback het tweede sportieve model van Hyundai in Europa. De N-modellen van Hyundai N zijn geinspireerd op het succes van Hyundai in het FIA World Rally Championship en het internationale Touring Car Racing (TCR). De N-versies zijn ontworpen in Korea en ontwikkeld en getest op de Nurburgring (Duitsland), waar Hyundais Europese testcentrum is gevestigd.Inmiddels zijn in de eerste helft van dit jaar al meer dan 3.000 Hyundais i30 N hatchback in Europa verkocht, veel meer dan verwacht.
Lees verder

Opel demonstreert Ko-HAF
Opel maakt deel uit van Ko-HAF (Kooperatives hochautomatisiertes Fahren) het Duitse onderzoeksproject naar cooperatief hoog-autonoom rijden dat in juni 2015 van start ging. Een prototype op basis van de Opel Insignia demonstreerde tijdens de presentatie van de resultaten van Ko-HAF de werking van de technologie op het testcentrum van Opel in Dudenhofen.
Lees verder

VW leert van virtuele testritten
Elektronische rijassistenten kunnen in de toekomst sneller productieklaar worden gemaakt. Volkswagen gaat daarvoor een virtuele omgeving gebruiken. Dat betekent dat de volgende generatie assistentiesystemen leert van computer-gegenereerde verkeerssituaties. Op de langere termijn is het zelfs mogelijk om autonome rijsystemen miljoenen virtuele testkilometers te laten afleggen.
Lees verder

Maserati introduceert Ghibli Ribelle
Maserati heeft de rol van de Ghibli binnen het modelprogramma nadrukkelijker aangezet met de introductie van een nieuwe limited edition die met ingang van oktober leverbaar wordt. Deze Maserati Ghibli Ribelle, die in een beperkte oplage van slechts 200 exemplaren wordt uitgebracht in de EMEA-regio, onderscheidt zich door exclusieve designaccenten en stijlvolle interieurdetails. De meest opvallende daarvan is de elegante mica carrosseriekleur Nero Ribelle, waarmee het design van de auto meer tot zijn recht komt.
Lees verder

BMW 5 Serie is Zakenauto van het Jaar
Met voorsprong heeft de BMW 5-Serie de Zakenauto van het Jaar verkiezing 2019 gewonnen. De 5-Serie scoort niet alleen de hoogste positie in het segment van de grote zakenautos, maar doet dat zelfs zo overtuigend dat hij ook overall de winst naar zich toetrekt. Het verdient volgens de vakjury met name een compliment dat de management-klasse 5-Serie heel goed scoort als het om de kilometer-kostprijs gaat, terwijl dat volgens hen voor de meer compacte genomineerden in de verkiezing in principe makkelijker zal zijn.
Lees verder

50 jaarJaguar XJ en 70 jaar Land Rover
Jaguar Land Rover zet de festiviteiten van dit jaar voort op de Autosalon van Parijs (2 t/m 14 oktober 2018). Op de stand toont Jaguar Land Rover autos uit het verleden, modellen van nu en vooruitstrevende toekomstmodellen. Er is veel aandacht voor de Jaguar XJ, die vijftig jaar geleden (in de gedaante van de Series I) op de Autosalon van Parijs zijn debuut maakte. Ook de nieuwste Jaguar, de XJ50 is in Parijs te zien.
Lees verder