Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 1 oktober 2018

Automobiel Management: Bestelauto van het Jaar 2019: Peugeot Expert

Bestelauto van het Jaar 2019: Peugeot Expert
Na een uiterst spannende puntentelling is de Peugeot Expert naar voren gekomen als de Bestelauto van het Jaar 2019. Hij eindigde voor de technisch identieke Citro├źn Jumpy; de iets hogere waardering voor importeur en dealers van Peugeot gaf de doorslag. Derde werd de Mercedes-Benz Sprinter.
Lees verder

Zakenauto van het Jaar 2019: BMW 5-Serie
Gisteren is de BMW 5-serie uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2019. Dit gebeurde tijdens het Driving Business evenement van Automobiel Management.
Lees verder

Elon Musk moet stap terug doen bij Tesla
Elon Musk moet zijn rol als Chairman ofwel voorzitter van de raad van bestuur bij Tesla binnen anderhalve maand opgeven. Hij mag echter wel aanblijven als Chief Executive Officer en houdt dus de dagelijkse leiding in handen. Musk en Tesla moeten verder elk 20 miljoen dollar boete betalen.
Lees verder

Punch Powertrain in joint-venture met PSA
Het Belgische Punch Powertrain, dat ook een vestiging heeft in Eindhoven, gaat een joint-venture sluiten met PSA voor de ontwikkeling en bouw van versnellingsbakken voor elektrische auto's.
Lees verder

Toyota-fabriek valt stil bij 'slechte' Brexit
Toyota zal haar grote fabriek in het Engelse Burnaston zekere enkele weken moeten sluiten als de Britten en de rest van Europa niet tijdig nieuwe handelsafspraken maken voor de tijd na Brexit.
Lees verder

Laadpalenbedrijf Shell lijdt fors verlies
NewMotion, een vorig jaar door Shell overgenomen exploitant van laadpalen, heeft vorig jaar een verlies geleden van 11,5 miljoen euro. Dat is drie keer zo veel als in 2016. De omzet liep ondanks alle furore rond elektrische auto's ook met 20 procent terug.
Lees verder

Stadler blijft nog even baas van Audi
De al meer dan drie maanden in de gevangenis zittende Rupert Stadler is desondanks nog steeds niet ontslagen als CEO van Audi. De Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep heeft een besluit over Stadler opnieuw voor zich uit geschoven.
Lees verder