donderdag 11 oktober 2018

Automobiel Management: Carrosseriewerk Van de Weijer breidt flink uit

Carrosseriewerk Van de Weijer breidt flink uit
Carrosseriewerk Van de Weijer heeft per 14 september de activiteiten van Willem Wille Carrosserie overgenomen en is opgenomen in het dealernetwerk van HIAB-Benelux B.V.
Lees verder

ALD financiert duurzame vloot met uitgifte obligaties
ALD Automotive heeft een zogenaamd Positive Impact Bond uitgegeven ter waarde van 500 miljoen euro. Het geld is bedoeld voor financiering van 'groene voertuigen'. Zo'n 14.348 voertuigen zijn hiervoor geselecteerd.
Lees verder

Nederlandse automobilist bereid over te stappen op duurzame vervoersvormen
De stemming in Nederland rond elektrische auto's is in amper tien jaar tijd volledig omgeslagen. Werden auto's als de Toyota Prius tien jaar geleden nog meewarig nagekeken, tegenwoordig zijn maar liefst vier op de vijf Nederlanders bereid om over te stappen op meer duurzame vormen van vervoer – en de elektrische auto prijkt boven aan het wensenlijstje. Want we blijven ons toch het liefst met de auto vervoeren, zowel zakelijk als privĂ©.
Lees verder

Automobiel Management overgenomen door ProMedia
Automobiel Management is per 1 oktober overgenomen door ProMedia Group, uitgever van business-to-business vakbladen in de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. ProMedia breidt met 'AM' haar vervoersportfolio uit tot een compleet spectrum met vervoer over de weg, water en rails.
Lees verder

Busbouwer VDL bouwt nieuwe fabriek in buurt van Roeselare
Busbouwer VDL Bus uit Roeselare heeft recent een site van 8 hectare gekocht op het bedrijvenpark Beveren-Krommebeek. Dat bevestigde het bedrijf enkele dagen geleden. Volgens VDL is het de bedoeling dat de volledige productie uit Roeselare naar de nieuwe site verhuist. Wanneer dat moet gebeuren, is nog onzeker. De plannen zijn nog heel jong en een exacte timing is nog niet opgemaakt.
Lees verder

EVBox en ChargePoint sluiten wereldwijde roamingdeal
EVBox en ChargePoint, de twee grootste leveranciers van laadpalen ter wereld, hebben onlangs een wereldwijde roamingdeal gesloten. Elektrische rijders kunnen gebruik maken van de publieke laadpalen van beide leveranciers, zonder extra roamingkosten.
Lees verder

Autobedrijven willen meer invloed op beleid garageformules
Uit het periodieke Relatie Onderzoek Samenwerkingsformules Autobedrijven (ROSA, oftewel Formuleonderzoek Garagebedrijven) van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven blijkt dat deelnemers aan een garageformule over het algemeen zeer tevreden zijn en hun relatie tot de formule met gemiddeld een 7,7 waarderen. De grootste achteruitgang ten opzichte van het vorige onderzoek viel met een min van 0,8 echter te noteren bij de wijze waarop autobedrijven worden betrokken bij het beleid van de garageformules.
Lees verder