Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 9 oktober 2018

Automobiel Management: Duitse automarkt krijgt klap van 30 procent

Duitse automarkt krijgt klap van 30 procent
Na de WLTP-furore van augustus heeft de Duitse automarkt in de daarop volgende maand september een klap van ruim 30 procent opgelopen.
Lees verder

Bijna 80% van de ondernemers niet goed voorbereid op Brexit
Met 172 dagen tot Brexit is er één ding vrijwel zeker: op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Hierdoor lopen onder andere ondernemers in de transportsector het risico dat zij op 30 maart geen zaken meer kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk als zij niet de juiste voorbereidingen treffen én er geen overgangsperiode komt.
Lees verder

Belgische VW-importeur gaat auto's online verkopen
De Belgische importeur van alle merken van de VW Groep d'Ieteren gaat volgend jaar online auto's verkopen.
Lees verder

Mercedes bouwt batterijenfabriek in de VS
Mercedes-Benz heeft het startsein gegeven voor de bouw van een batterijenfabriek in de Verenigde Staten. Die komt naast haar bestaande vestiging in Tuscaloosa en moet batterijen leveren voor de daar te bouwen elektrische auto's.
Lees verder

Zonne-energie voor Volvo fabriek in Gent
Volvo Cars heeft 15.000 zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van haar grote autofabriek in Gent. Daarmee heeft de Zweedse autobouwer voor het eerst zonne-energie ingevoerd voor één van haar productielocaties.
Lees verder

Opel weet marktaandeel op te voeren
Opel en zustermerk Vauxhall hebben hun marktaandeel voor personen- en bestelwagens in Europa in september weten op te voeren tot zeven procent. Een jaar geleden bleef Opel/Vauxhall nog op 6,2 procent steken.
Lees verder

Nissan verkoopt elke tien minuten een LEAF
Nissan heeft tot nu toe dit jaar in Europa elke tien minuten een nieuwe LEAF verkocht. Dat betekent dat er sinds de introductie van de nieuwe versie al 26.000 van die elektrische auto's aan de man zijn gebracht.
Lees verder