Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 8 oktober 2018

Automobiel Management: Leaseregistraties september -22%, Tesla in Top-20

Leaseregistraties september -22%, Tesla in Top-20
In de maand september werden 21.272 nieuwe leaseauto's geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in september 2017 waren dat 16.281 stuks, een daling van 21,6 procent. Het is voor het eerst dit jaar dat de leaseafleveringen afnemen. Dit blijkt uit cijfers van VWE/CARmonitor, bewerkt door Aumacon.
Lees verder

Toyota haalt 2,4 miljoen hybride auto's terug
Toyota roept eigenaren van 2,43 miljoen hybride auto's op hun voertuig naar de werkplaats te brengen. Het gaat om modellen met een elektrische aandrijflijn en benzinemotor, gebouwd tussen oktober 2008 en november 2014.
Lees verder

EV Nieuws: Tesla Model 3 op weg naar de top in VS
Tesla doet goede zaken met de Model 3. In de Verenigde Staten is de elektrische sedan van Tesla zelfs een van de bestverkopende sedans van dit moment. De Tesla Model 3 verkoopt zelfs beter dan diverse Toyota- en Honda-modellen. En dat is uniek.
Lees verder

Van Eijck: Duitse inruilpremie is desastreus
Steven van Eijck, voorzitter van de RAI-vereniging, vindt de inruilpremie in Duitsland van gemiddeld 6000 euro voor oude vervuilende diesels 'desastreus voor het Nederlandse klimaat'. Dit heeft hij aan RTL Nieuws laten weten.
Lees verder

Ford gaat banen schrappen
Ford gaat de komende tijd banen van vaste werknemers schrappen. Hoeveel en waar is nog niet duidelijk maar dat er fors gesnoeid gaat worden in het aantal medewerkers staat wel vast. Ford telt momenteel wereldwijd ruim 200.000 werknemers waarvan 85.000 in de Verenigde Staten.
Lees verder

Nieuwe Defender staat er aan te komen
Jaguar Land Rover werkt hard aan een nieuwe versie van de Defender. Het plan is die over anderhalf jaar op de markt te brengen met een prijskaartje van rond de 45.000 euro.
Lees verder

'CO2-doelen volledig onrealistisch'
"Het Europese Parlement heeft volstrekt onrealistische doelen gesteld voor de vermindering van de CO2-reductie door personenauto's. De doelen zijn binnen de gestelde tijd niet te realiseren. Het parlement riskeert hiermee het verlies van waarden en werkgelegenheid in vele Europese landen."
Lees verder