zondag 7 oktober 2018

Autoweek: Back to Basics: Volkswagen Up

Back to Basics: Volkswagen Up
De Volkswagen Up blijft een gewilde auto voor de Nederlandse consument. Vorig jaar veroverde Volkswagens kleinste nog de tweede plek als populairste nieuwe auto, nu staat hij op de zesde positie. De WLTP zorgt voor een prijsverhoging, maar instappen kan voor bijna 12 mille: dit is de Volkswagen Take Up.
Lees verder

Achtergrond: WLTP in een notendop
De nieuwe testcyclus WLTP, die de NEDC vervangt, zet de automarkt op dit moment aardig op zijn kop. Reden om hem op een eenvoudige, heldere manier samen te vatten in een notendop. Oké, een kokosnotendop misschien.
Lees verder

Zijn tijd vooruit: Audi R8
In deze rubriek kijken we niet voor-, maar achteruit, door de ogen van denkbeeldige ontwerpers die lang geleden een vooruitziende blik hadden. Vandaag: de Audi R8 uit 1983: de auto voor wie een Quattro Coupé te gewoon was, maar een Lamborghini te hoog gegrepen.
Lees verder

De Tweeling: Nissan Navara – Suzuki Equator
In 2012 zag Suzuki zich genoodzaakt om de Amerikaanse markt te verlaten, maar niemand kan zeggen dat het merk er niet zijn best heeft gedaan. Het leverde er zelfs een pick-up, al werd daar wel de hulp van Nissan bij ingeroepen.
Lees verder

Rij-impressie: Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
Roségoud in het interieur, een theeservies in het achtercompartiment en dan ook nog een carrosserie die de designkenmerken van een SUV en een sedan in zich verenigt: de Mercedes-Maybach Ultimate Luxury verlegt in tal van opzichten de grenzen.
Lees verder

Video: Porsche 911 (992) - Spionage
Om aan de eisen van de tijd te kunnen blijven voldoen, moet ook een icoon als de 911 veranderen. Op termijn ligt een plug-in hybride variant van de nieuwe 911, typenaam 992, dan ook voor de hand. In ieder geval zullen er relatief compacte turbomotoren in liggen, wat ook aan het geluid op deze nieuwe beelden duidelijk te horen is. Toch sluit men een eventuele puristische variant in de geest van de 911 R niet uit. Kortom: genoeg reden om reikhalzend uit te kijken naar de nieuweling.
Lees verder

Blik to the Future: Alfa Romeo's grote SUV
Met de Stelvio zette Alfa Romeo in 2017 z'n eerste stapjes in SUV-land, maar daar blijft het niet bij. Binnen vijf jaar moet er een grotere SUV in het gamma te vinden zijn die de strijd aangaat met onder meer de BMW X5. Om in het bergpas-thema te blijven: op naar de Col de Sommeiller!
Lees verder