zaterdag 6 oktober 2018

Autoweek: Britten vloeken erop los achter het stuur

Britten vloeken erop los achter het stuur
Uit nieuw onderzoek blijkt dat de gemiddelde Britse chauffeur 41 keer per 100 miles uit zijn slof schiet. Tijdens woon-werk-kilometers komt dat maandelijks neer op gemiddeld 152 keer. Bovenaan de lijst met redenen staat het foutparkeren van medeweggebruikers of als de Britten een ander zien appen achter het stuur.
Lees verder

Holden presenteert Time Attack Concept
Holden presenteert een - weliswaar digitale - concept-car waarmee de Australische afdeling van General Motors viert dat het vijftig jaar geleden op Mount Panorama Circuit (Bathurst) zijn eerste overwinning behaalde.
Lees verder

Rij-impressie: Volkswagen T-Cross Breeze
Over een jaar of twee brengt Volkswagen de T-Roc Breeze op de markt. Hoe die eruit gaat zien, maken de eerste designschetsen duidelijk. We hebben zelfs al een idee gekregen hoe hij rijdt, achter het stuur van de iets kleinere T-Cross Breeze Concept.
Lees verder

Facelift Friday: Mercedes-Benz B-klasse (W 245)
De Mercedes-Benz B-klasse en Parijs delen een lange geschiedenis. In 2004 toonde het merk er de Vision B-concept-car, een auto die een jaar later als B-klasse op de markt kwam. Eerder deze week trokken de Duitsers in Parijs het doek van de alweer de derde generatie.
Lees verder

Video: Kia Niro PHEV vs Toyota Prius Plug-in - Dubbeltest
Plug-in hybrides waren sinds 2013 niet aan te slepen. Oh, wat had Nederland een groen hart! Tegenwoordig betaal je gewoon de volle mep bijtelling voor een PHEV en dan blijkt die kleur groen toch wat transparanter dan we hadden gehoopt. Gelukkig trekken de fabrikanten zich daar niet al te veel van aan. Hier worden de koopjesjagers van de oprechte milieuminnaars gescheiden.
Lees verder

"Nederland overspoeld met Duitse diesels"
Nu het voor Duitse dieselrijders door allerlei premies en maatregelen steeds aantrekkelijker wordt om hun 'oude' diesel in te ruilen, dreigen veel van deze auto's naar Nederland te komen.
Lees verder

Rij-impressie: BMW M2 Competition
In de nieuwe BMW M2 Competition ligt voor het eerst het biturbo-hart van de M4. Het prestatie- niveau ligt dan ook aanzienlijk hoger, maar ook het rijgedrag profiteert van de nieuwe krachtbron.
Lees verder