donderdag 11 oktober 2018

Autoweek: Industrie kritisch op CO2-afspraken EU

Industrie kritisch op CO2-afspraken EU
De Europese auto-industrie is bezorgd over de gevolgen van nieuwe afspraken van de Europese Unie over de vermindering van CO2-uitstoot. Hoewel de nieuwe normen worden beschouwd als compromis, brengen de afspraken volgens autofabrikanten hun concurrentiepositie in gevaar.
Lees verder

Euro NCAP onderzocht verdachte onderdelen
Na het alomvattende 'dieselschandaal' lijkt een nieuw schandaal aan het licht te zijn gekomen in autoland. Het instituut van de Europese crashtests vond namelijk verdachte onderdelen bij het opvegen van de verongelukte wrakken.
Lees verder

Israël wil brandstofauto's vanaf 2030 verbieden
Nadat Denemarken recent aangaf de verkoop van brandstofauto's vanaf 2030 te willen verbieden, neemt Israël een soortgelijke stap. Ook daar moeten de EV's al over 12 jaar de dienst uitmaken.
Lees verder

Volkswagen: 'We zijn niet te laat met een EV'
Volkswagen introduceert tegen het einde van 2019 zijn eerste opzichzelfstaande elektrische auto. Het merk ik daarmee niet te laat, aldus de man verantwoordelijk voor de elektrische mobiliteitsstrategie van het merk.
Lees verder

Nieuwe CEO voor Volkswagen Noord-Amerika
Volkswagen Group of America heeft wederom een nieuwe CEO. Scott Keogh, nu nog opperbaas van Audi in Noord-Amerika, gaat de rol vanaf 1 november vervullen.
Lees verder

Video: Audi E-Tron – Rij-impressie
Elektrische auto's lijken bedacht om er keurig mee van A naar B te gaan, alles voor een betere wereld. Audi laat met de E-Tron zien dat je daar ook best plezier bij kan maken. Ploeteren door het mulle zand of driftend over een gladde ondergrond? De elektronica geeft je alle vrijheid.
Lees verder

'Murdoch in race voor voorzitterschap Tesla'
James Murdoch, zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch, is in de race om voorzitter te worden bij Tesla. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.
Lees verder