Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

dinsdag 2 oktober 2018

Autoweek: Renault kondigt komst kleine EV aan

Renault kondigt komst kleine EV aan
Aan de vooravond van de Autosalon van Parijs doet Renault een verrassende aankondiging. Het merk komt met een compacte 'betaalbare' elektrische auto. Tevens bevestigt het dat het met een hybride Clio én een plug-in Captur en Mégane op de proppen komt!
Lees verder

Beter in beeld: Infiniti Project Black S
Vorige week liet Infiniti al een afbeelding van de showauto die het meebrengt naar de Autosalon van Parijs. Nu laat Infinti de Project Black S vanuit alle hoeken zien.
Lees verder

VinFast maakt eerste modelnamen bekend
De Vietnamese nieuwkomer VinFast laat maar wat graag weten dat het aanwezig is tijdens de Autosalon van Genève. Het bedrijf bewijst door stapsgewijs nieuws te brengen in ieder geval dat z'n marketingmachine naar behoren draait.
Lees verder

Nederland bepleit strengere CO2-normen auto's
Als het aan de Nederlandse regering ligt, worden de normen voor CO2-uitstoot van nieuwe personenauto's en bestelwagens een stuk hoger dan voorgesteld. Om dat te bereiken zouden fabrikanten die voldoende voertuigen op de markt brengen die minder of helemaal geen broeikasgassen uitstoten, kunnen rekenen op een bonus.
Lees verder

Porsche belicht gefacelifte Macan
Aan de vooravond van de Autosalon van Parijs werpt Porsche een uitgebreidere blik op de gefacelifte Macan.
Lees verder

Berlijn akkoord over aanpak vervuiling diesels
De coalitiepartijen in Duitsland hebben in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de aanpak van luchtvervuiling in de grote steden door dieselauto's. De maatregelen moeten voorkomen dat steden op eigen houtje een dieselverbod invoeren.
Lees verder

Mazda kondigt twee EV's aan
Mazda werpt een licht op de plannen die het merk op het gebied van elektrificatie heeft. De toevoegingen zijn een aanvulling op de Sustainable Zoom-Zoom 2030-strategie die vorig jaar gepresenteerd werd.
Lees verder