Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zaterdag 13 oktober 2018

Autoweek: Verkeersboetes stijgen in 2019 met enkele euro's

Verkeersboetes stijgen in 2019 met enkele euro's
De bedragen voor verkeersboetes gaan volgend jaar opnieuw omhoog. Alle bedragen tot 100 euro gaan met 5 euro omhoog ten opzichte van 2018, geldsommen boven de 100 euro stijgen met 10 euro.
Lees verder

Bovag: import dieselauto's flink afgenomen
De import van gebruikte dieselauto's neemt sinds afgelopen winter zienderogen af. Dat blijkt uit een analyse van branchevereniging Bovag. In maart van dit jaar werden nog 5.572 tweedehands diesels naar Nederland gehaald en sindsdien daalt dat aantal gestaag, tot 3.484 in september. Dat is een afname van ruim 37 procent vergeleken met een halfjaar eerder en het laagste niveau sinds januari 2016.
Lees verder

Rij-impressie: Audi A6 Avant
In Nederland is de praktischer Avant-versie van de Audi A6 traditioneel populairder dan de sedan. Wie had gehoopt meer spullen kwijt te kunnen in de compleet nieuwe generatie van Audi's grootste stationwagon moeten we teleurstellen, maar dat is dan ook meteen het enige wat bij het oude is gebleven.
Lees verder

Back to Basics: Dacia Logan MCV
Een (grote) compacte stationwagen voor minder dan 20 mille? Door de komst van de WLTP-norm lijken het vervlogen tijden voor auto's waar ruimte eigenschap nummer één is. Bij Dacia mag het echter nog, want voor nog geen 15 duizend pegels staat de Logan MCV voor de deur geparkeerd.
Lees verder

75.000 boetes voor bellen en appen achter stuur
Het Centraal Justitieel Incassobureau incasseerde in 2017 bijna 75.000 boetes voor appen en bellen achter het stuur. In totaal ging het om 17 miljoen euro aan bekeuringen. Het gaat om een toename van een kwart ten opzichte van 2016. Ook in 2015 steeg het aantal bekeuringen voor bellen en appen in de auto al flink.
Lees verder

Video: Opel Combo Tour - Rij-impressie
De nieuwe Opel Combo is geen Fiat Doblò meer, maar deelt zijn technische basis voortaan met de Peugeot Partner/Rifter en Citroën Berlingo. We rijden de Opel Combo Tour, de personenversie van de Combo, om uit te zoeken of dat een beetje uit de verf komt.
Lees verder

Achtergrond: waterstof toekomstmuziek af
Terwijl de 'battery electric vehicles' in een actieradius-wedloop zijn verwikkeld, gooien sommige fabrikanten het (ook) over een andere boeg. Waterstof was lang verre toekomstmuziek, maar een roadtrip door Duitsland en Denemarken in een Toyota Mirai leert ons dat de brandstofceltechniek wellicht dichterbij is dan we dachten. Zelfs vliegen op waterstof komt in zicht.
Lees verder