Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 8 oktober 2018

Autoweek: Video: Fiat 500E - Rij-impressie

Video: Fiat 500E - Rij-impressie
Je hebt hem vast wel eens zien rijden al, maar misschien niet eens herkend als elektrische Fiat 500. Uiterlijk verschilt hij op een paar details van de 'fossiele' 500. De 500E kwam al op de markt in 2015, maar werd alleen in Californië aan de man gebracht. Nu daar de leasecontracten met deze auto's er op zitten, worden ze massaal naar Nederland geïmporteerd. Onze nieuwsgierigheid is gewekt en we gaan eens rijden met deze elektrische Fiat.
Lees verder

Kampeer en Caravan Jaarbeurs deze week van start
Kamperend Nederland kan deze week zijn geluk niet op, want de jaarlijkse Kampeer en Caravan Jaarbeurs strijkt weer neer in de grote beurshal van Utrecht. Naast veel nieuwtjes een extra primeur: AutoWeek Campers staat op de beursvloer met een eigen stand.
Lees verder

Tesla rolt Software 9.0 uit in de Verenigde Staten
Tesla is in de Verenigde Staten begonnen met de uitrol van Software Version 9.0, de nieuwste versie van de software waarmee het de Model S, Model X én Model 3 uitrust.
Lees verder

'Audi fraudeerde ook in Zuid-Korea'
Audi heeft in Zuid-Korea fraude gepleegd met chassisnummers en milieutests. Dat schrijft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung maandag op basis van interne e-mails van de maker van luxeauto's van het Volkswagenconcern. De openbaar aanklager in München onderzoekt de zaak.
Lees verder

'Nieuwe Tesla-voorzitter moet Musk aankunnen'
Tesla is op zoek naar een doorgewinterde bestuurder. Van de nieuwe onafhankelijke voorzitter wordt verwacht dat hij een passie heeft voor elektrische auto's. Verder is het niet onbelangrijk dat de betreffende persoon het lef heeft om topman Elon Musk met zijn jeukende Twittervingers in bedwang te houden, zo luidt volgens kenners de profielschets van Tesla voor de vacature.
Lees verder

Verkopen Audi en Daimler in september fors gedaald
Zowel Audi als Daimler hebben hun verkopen afgelopen maand heftig zien afnemen. Audi verkocht in Europa zelfs 56 procent minder auto's dan in dezelfde maand vorig jaar.
Lees verder

Video: Land Rover Discovery TD5 - 2000 – 427.857 km - Klokje Rond
Een Land Rover Discovery is de droom van menig avonturier. Maar je moet wel over het nodige doorzettingsvermogen beschikken om 'm op de weg te houden. Bram Spinder is zo'n avonturier. Eens kijken of zijn doorzettingsvermogen vandaag wordt beloond.
Lees verder