woensdag 10 oktober 2018

Autozine: Autoshow: Autosalon Parijs 2018

Autoshow: Autosalon Parijs 2018
Autotentoonstellingen zijn ooit ontstaan om al het nieuws in één keer aan het grote publiek te kunnen tonen. Autokopers en -liefhebbers en de pers werden zo eens per jaar op de hoogte gehouden van alle nieuwe ontwikkelingen in de autowereld. Maar... dankzij de nieuwe media is het nieuws zo snel dat een beursbezoek vrijwel overbodig is geworden. Steeds meer merken haken daarom af. Autozine doet verslag vanaf een sterk afgeslankte Autosalon van Parijs 2018.
Lees verder

Lexus geeft prijzen ES 300h vrij
Lexus maakt de prijzen bekend van de ES. De middenklasser is leverbaar vanaf 52.995 euro (lease vanaf 699 euro). De Lexus ES combineert het profiel van een coupe met de ruimte en luxe van een sedan uit het hogere segment. De nieuwe Lexus ES maakt momenteel zijn Europese debuut op de Paris Motor Show (4-14 oktober 2018). De Lexus ES 300h arriveert met de kerst bij de dealers. Vanaf begin volgend jaar zal de nieuwe Lexus in Nederland leverbaar zijn.
Lees verder

Allego introduceert contactloos betalen
Allego, Visa, American Express en Mastercard hebben samen een nieuwe, gecertificeerde betaalstandaard ontwikkeld. Hiermee zijn e-rijders in staat om met pinpas en creditcard contactloos te betalen via (EMV) NFC bij aangepaste Allego-laders voor elektrische autos. De eerste Allego-snellader met (EMV) NFC-technologie is vanaf vandaag te gebruiken bij het Shell Holloway servicestation in Londen. De nieuwe technologie wordt daarna via het Shell Recharge-netwerk in het Verenigd Koninkrijk verder uitgerold. Vanaf 2019 wordt elke nieuwe snellader van Allego standaard met deze nieuwe functie geinstalleerd.
Lees verder

Skoda toont schets nieuw compact model
Skoda laat het silhouet van zijn toekomstige compacte middenklasse model zien. De vijfdeurs hatchback zou onderscheidend en dynamisch zijn. Dat komt niet uit de lucht vallen: de nieuweling vertaalt het aansprekende design van de onlangs in Parijs onthulde Skoda VISION RS concept car naar het productiemodel.
Lees verder

Land Rover Defender rijdt winkel binnen
Een unieke Land Rover Defender maakte een opmerkelijke entree bij Selfridges in Londen. De auto kwam via een raam op de eerste verdieping het beroemde warenhuis binnen. De unieke Selfridges Edition Defender Works V8 wordt het middelpunt van de nieuwe herenmodeafdeling in Oxford Street. Maar eerst moeten de technici van Land Rover Classic voor het oog van klanten de auto in elkaar zetten.
Lees verder

Ford start productie StreetScooter
Ford is op het Europese hoofdkantoor in Keulen gestart met de productie van de elektrische Deutsche Post StreetScooter WORK XL bedrijfswagen. De middelgrote elektrische bedrijfswagen, met een Transit chassis en cabine, wordt geproduceerd in de joint venture-fabriek Ford Otosan in Kocaeli (Turkije). Het voertuig heeft een elektrische aandrijflijn en heeft een opbouw ontworpen naar specificaties van StreetScooter. Ongeveer 180 Ford-werknemers werken in twee ploegendiensten om maximaal 16 WORK XL- bedrijfswagens per dag te maken, wat zorgt voor een productiecapaciteit van 3.500 autos per jaar.
Lees verder

Zelfrijdende RangeRover rondt ring UK
Een Range Rover Sport heeft als eerste zelfrijdend een route voltooid op een van de meest uitdagende wegen van het Verenigd Koninkrijk. Het prototype van de zelfrijdende Range Rover Sport wisselde succesvol van rijbaan, anticipeerde op het verkeer en nam rotondes op de uitdagende Coventry Ring Road.
Lees verder