Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 1 oktober 2018

Autozine: MINI presenteert LIVING Urban Cabin

MINI presenteert LIVING Urban Cabin
MINI presenteert het nieuwste MINI LIVING Urban Cabin Concept tijdens de architectuurtentoonstelling China House Vision, dat van 21 september tot 4 november 2018 plaatsvindt in Beijing. Het micro-appartementconcept is ontwikkeld in samenwerking met de lokale architect Dayong Sun, werd gebaseerd op traditionele Chinese woonvormen en bevat innovatieve ideeen voor maximale woonkwaliteit in een minimale ruimte.
Lees verder

50 jaar Jaguar XJ en 70 jaar Land Rover
Jaguar Land Rover zet de festiviteiten van dit jaar voort op de Autosalon van Parijs (2 t/m 14 oktober 2018). Op de stand toont Jaguar Land Rover autos uit het verleden, modellen van nu en vooruitstrevende toekomstmodellen. Er is veel aandacht voor de Jaguar XJ, die vijftig jaar geleden (in de gedaante van de Series I) op de Autosalon van Parijs zijn debuut maakte. Ook de nieuwste Jaguar, de XJ50 is in Parijs te zien.
Lees verder

Smart toont ForEase showcar
Smart bestaat twintig jaar en dat viert het merk op de Autosalon van Parijs (4-14 oktober 2018) met een showcar. De Smart ForEase is expressief, verfrissend en laat zien hoe leuk stedelijke mobiliteit kan zijn. Hij is volledig open, waardoor de bestuurder het gevoel van de stad volledig meekrijgt. Met zijn openheid en minimalisme is de volledig elektrische Smart ForEase een knipoog naar de pionierende Smart studiemodellen Crossblade (2001) en ForSpeed (2011).
Lees verder

Audi introduceert SQ2
Audi introduceert de SQ2. Deze snelle versie van de Audi Q2 heeft een 2.0 TFSI met een vermogen van 221 kW/300 pk en een koppel van 400 Nm (tussen 2.000-5.200 tpm). De motor beschikt over directe inspuiting, een turbo met elektrische overdrukklep en het Audi Valvelift systeem (AVS - variabele kleptiming). Een slim warmtemanagementsysteem zorgt ervoor dat de motor snel op temperatuur is. Bij lage belasting wordt brandstof indirect in de cilinders gespoten. Dit vermindert de uitstoot van fijnstof. Het lage gewicht van de motor (150 kg) draagt ook bij aan een gunstige gewichtsverdeling.
Lees verder

Seat Arona nu ook op aardgas
SEAT trekt op de internationale autoshow van Parijs het doek van de Arona TGI en onthult daarmee de allereerste CNG/groengas SUV ter wereld. De Arona TGI is na de Leon, Ibiza en Mii de vierde variant in SEATs TGI-serie en is daarmee de volgende stap op weg naar een intensiever gebruik van CNG/groengas, om de uitstoot van CO2 en NOx te beperken.
Lees verder

Autotest: Renault Megane RS
De vierde generatie van de Renault Megane onderscheidt zich van de massa met een unieke combinatie van moderne techniek in een vertrouwde verpakking. Nieuwe vindingen worden zo gepresenteerd, dat iedereen er als vanzelf mee overweg kan. Maar wat als die techniek juist mag schitteren? En wat als wordt gekozen voor een extravagante verpakking? Dan ontstaat de nieuwe Renault Megane RS.
Lees verder

Ford Mondeo Wagon straks ook als hybride
De Mondeo Wagon is vanaf 2019 ook met hybride-aandrijving leverbaar. Tot dusver is de Mondeo Hybrid er alleen als sedan met een vloeiende coupe-achtige daklijn. Hij is er in drie uitvoeringen inclusief de zeer luxe Vignale. De Wagon Hybrid is puur voor de Europese markt ontwikkeld. Ford maakt de nadere specificaties en prijzen in een later stadium bekend. De hybride aandrijflijn staat in elk geval borg voor een lager verbruik en minder CO2-emissie. De Hybrid-versies van de Mondeo zijn daarmee een alternatief voor diesel.
Lees verder