Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

zaterdag 6 oktober 2018

Autozine: Porsche 911 Speedster gaat in productie

Porsche 911 Speedster gaat in productie
Van concept car ter ere van zeventig jaar Porsche naar uiterst gelimiteerd seriemodel: de 911 Speedster gaat begin 2019 in productie. Er worden niet meer dan 1.948 exemplaren gebouwd, wat herinnert aan de Porsche 356 Nr. 1 Roadster, die op 8 juni 1948 werd geregistreerd. Op de autoshow van Parijs 2018 onthult Porsche een tweede versie van het Speedster-studiemodel. Met zijn rode lakkleur verwijst hij naar de 911 Speedster van de G-serie (vanaf 1988).
Lees verder

Kia Ceed 2018 nu ook als GT-Line
Kia pakt groots uit op de Autosalon van Parijs (4 t/m 14 oktober 2018). Het merk presenteert er de performanceversie Ceed GT, de vijfdeurs shooting brake Kia ProCeed en de volledig elektrische e-Niro. Maar Kia heeft nog meer nieuws. Het presenteert ook de sportieve GT-Line-varianten van de Ceed en Ceed Sportswagon. De Kia Ceed GT-Line is verkrijgbaar vanaf het eerste kwartaal van 2019.
Lees verder

Peugeot 508 SW eerst als First Edition
Terwijl de nieuwe Peugeot 508 SW dit jaar voor de allereerste keer aan het publiek wordt getoond op de autosalon Mondial de lAutomobile in Parijs 2018, presenteert Peugeot de gelimiteerde serie First Edition. Deze gelimiteerde versie met exclusieve aankleding is te bestellen vanaf 2 oktober 2018 en kan online gereserveerd worden.
Lees verder

Renault toont EZ-ULTIMO
Met de EZ-ULTIMO rondt Renault zijn trilogie van robo-voertuigen af die de mogelijkheden van toekomstige deelmobiliteit verkent. De EZ-ULTIMO is gebaseerd op hetzelfde platform als de EZ-GO, het eerste voertuig uit deze serie dat liet zien hoe gedeelde stedelijke mobiliteit eruit kan zien. Daarna kwam de EZ-PRO die liet zien in welke richting we denken als het gaat om last mile delivery. De EZ-ULTIMO sluit af als passionele en krachtige robo-voertuig.
Lees verder

Volvo prijst nieuwe V60 Cross Country
Volvo maakt de prijzen van de nieuwe V60 Cross Country bekend. De avontuurlijke versie van de V60 is leverbaar vanaf 59.995 euro. Hierbij gaat het om D4 AWD Geartronic Intro Edition. De nieuwe Volvo-estate staat vanaf begin volgend jaar bij de dealer.
Lees verder

Toyota PROACE nu ook met 4x4
De PROACE van Toyota is binnenkort verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Aan het begin van de Paris Motor Show (4-14 oktober 2018) sloten Toyota importeur Louwman amp; Parqui en Automobiles Dangel hiertoe een overeenkomst. De PROACE 4x4 komt eind november 2018 naar Nederland.
Lees verder

Allego laadt slimmer met EV Cloud
Allego biedt bedrijven en e-rijders meer controle over laadsessies. Allegos EV Cloud is uitgebreid met een slimme laadoplossing die bedrijven, netbeheerders en energieleveranciers in staat stelt om de energievraag van elektrische autos te beinvloeden. Het verschuift en verspreidt laadsessies van elektrische voertuigen (EVs), bijvoorbeeld naar tijdstippen waarop duurzame energie wordt geproduceerd, als de energieprijzen laag zijn of om de energiecapaciteit op het net of op de netaansluiting te beheren.
Lees verder