zaterdag 6 oktober 2018

Verstappen vierde in afsluitende vrije training Suzuka

Verstappen vierde in afsluitende vrije training Suzuka
Max Verstappen heeft de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Japan op een vierde plek afgesloten. In een sessie waarin de weersomstandigheden een grote rol speelden, kwam de Nederlander in dertien ronden tot een 1:30.304 als snelste tijd. Lewis Hamilton was het snelst, al was het gat ten opzichte van Sebastian Vettel op P2 niet veel groter dan een tiende van een seconde.
Lees verder

Max Verstappen derde in kwalificatie voor GP Japan: 'Niet verwacht'
Max Verstappen heeft zich als derde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Japan. Tijdens een door wisselende weersomstandigheden geteisterde kwalificatie bleken de eerste runs in Q3 cruciaal. De Nederlander profiteerde optimaal en mag de wedstrijd van morgen vanaf de tweede startrij aanvangen. Mercedes was wederom oppermachtig en neemt met Lewis Hamilton (P1) en Valtteri Bottas (P2) de eerste twee plekken op de grid in beslag. Sebastian Vettel kwam door een fout niet verder dan een negende plek.
Lees verder

Horner: 'Max heeft wederom een fantastische prestatie geleverd'
Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, laat na afloop van de Japanse kwalificatie weten: "Het positieve van vandaag is dat Max zich als derde gekwalificeerd heeft voor de race. Wederom heeft hij een fantastische prestatie in listige omstandigheden geleverd. Toen het in het begin van Q3 begon te regenen, ging het erom een goede eerste ronde neer te zetten, hetgeen Max geweldig deed. Toen het harder begon te regenen, kon niemand z'n tijd nog verbeteren en bleef...
Lees verder