Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 26 november 2018

AMT: Mercedes-Benz introduceert eerste elektrische brandstofcelauto mét plug-in hybrid technologie

Mercedes-Benz introduceert eerste elektrische brandstofcelauto mét plug-in hybrid technologie
De nieuwe GLC F-Cell is naar eigen zeggen Mercedes-Benz's nieuwe mijlpaal op de weg naar emissievrij rijden. Met zowel een brandstofcel- als een hoogvoltagebatterij, die behalve door de brandstofcel ook met een stekker is op te laden. De eerste modellen worden geleverd aan ministeries en grote klanten in Duitsland. Vanaf voorjaar 2019 kunnen ook particulieren kennismaken met de GLC F-cell. Tenminste…, Duitse particulieren.
Lees verder

Accu vervangen? Let op de etiketten!
De komst van nieuwe autotechnieken, zoals start-stop- en regeneratiesystemen zorgden voor de komst van diverse nieuwe accusystemen. In het samenspel tussen auto, accu en batterijmanagementsysteem is de juiste accu belangrijker dan ooit. Maar zie jij met al die start-, gel-, AGM- en EFB-accu's door de bomen het bos nog wel?
Lees verder

Volg de finaledag AT- en BAT- van de Toekomst
De afgelopen weken deden honderden autotechnici en bedrijfsautotechnici in opleiding mee aan de Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-wedstrijd. Vandaag om 10.00 uur gaan de finalisten bepalen middels diverse casussen en kennistesten wie zich kronen tot de Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst 2018-2019. En daar doen we de hele dag door verslag van via social media.
Lees verder