Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

woensdag 28 november 2018

Autofans: GM snijdt fors in eigen vlees: 7 fabrieken dicht, duizenden banen op de tocht

AUTOFANS
GM snijdt fors in eigen vlees: 7 fabrieken dicht, duizenden banen op de tocht
Tien jaar na de redding van haar faillissement heeft General Motors geen orde op zaken gekregen, waardoor het genoodzaakt is uit te pakken met een forse herstructurering. Een rits aan fabrieken zullen gesloten worden en maar liefst 15 procent van de arbeiders in Amerika zullen hun job verliezen.
Lees verder

Genesis G90 facelift wil shockeren (2018)
Na een korte acte de présence in ons land is Genesis, het luxemerk van Huyndai, opvallend afwezig in West-Europa. De rest van de wereld krijgt vandaag de opgefriste versie van de G90 voorgeschoteld. Waarmee de topsedan van het merk meteen één van de meest excentrieke limousines van autoland wordt.
Lees verder

Zo ver geraak je wereldwijd met 50 euro benzine
Dat je niet overal evenveel liters benzine krijgt voor je hard verdiende centen hoeven we je niet meer te vertellen. Maar hoe ver geraak je nu wereldwijd met een Ford Fiesta en 50 euro aan benzinebudget? Brits verzekeraar Veygo zocht het uit. Hoe België scoort?
Lees verder

Officieel: Mazda3 (2018)
Mazda heeft het autosalon van Los Angeles uitgekozen om haar vierde generatie van de 3 publiek te maken. Die verlegt niet enkel de grenzen van het Kodo-design maar waagt zich ook op een nieuw pad op motorenvlak. Met dank aan de SkyActiv-X, een benzinemotor die ontbrandt als een diesel. Kijk, nu hebben we je aandacht.
Lees verder

Officieel: Porsche 911 S en 4S (2018)
Aan de vlotheid waarmee de 911 dit jaar nog over de toonbank is gevlogen zou je denken dat de sportwagen nog niet toe is een aan nieuwe generatie. Toch kennen we de huidige generatie alweer sinds 2012. Dringend tijd dus voor de 8ste generatie. Je weet weer waar voor te sparen.
Lees verder