vrijdag 16 november 2018

Autofans: Minibusje voor Russische oligarchen

AUTOFANS
Minibusje voor Russische oligarchen
De ambities van Ruslands president Poetin in de autosector beperken zich niet tot de Rolls-Royce-kopie Aurus Senat. In de straten van Moskou duiken steeds vaker prototypes op van een busje op het platform van de limousine, waarvan het design het midden houdt tussen dat van de Senat en de eerste generatie van de SsangYong Rodius.
Lees verder

Oostenrijk maakt handenvrij rijden legaal… Of toch een beetje
Oostenrijks minister van verkeer Norbert Hofer heeft verklaard dat je voortaan legaal je handen van het stuur mag nemen tijdens het rijden als je auto daarvoor de nodige technologie heeft. Maar enkel onder strikte voorwaarden…
Lees verder

Model 3 is meest Europese Tesla ooit dankzij CCS
De Model 3 is eindelijk officieel te zien in een Belgische Tesla-showroom. We vernemen tegelijk dat hij de eerste Tesla wordt die compatibel is met de CCS-snellaadstandaard. Maar wat betekent dat, CCS?
Lees verder

Jeep Wrangler pick-up heet Gladiator
Jeep heeft per ongeluk foto's van de pick-upversie van zijn Wrangler op de perswebsite van FCA gedropt. De beelden zijn bliksemsnel weer offline gehaald, maar niet snel genoeg: een Amerikaans forum heeft de prenten weten te downloaden.
Lees verder

Pitpoint mag laadpalen voor Brussels Gewest installeren
Vanaf 2019 zal de installatie en exploitatie van laadpalen voor elektrische voertuigen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gebeuren door Pitpoint. Dat bedrijf is gespecialiseerd in schone brandstoffen, en dat zien ze niet alleen elektrisch.
Lees verder