dinsdag 27 november 2018

Autofans: Rivian mengt zich in EV-oorlog

AUTOFANS
Rivian mengt zich in EV-oorlog
Stelselmatig krijgt elk autosegment een elektrisch alternatief. Een elektrische pick-up, die zijn we nog niet tegen gekomen. Tesla maakt er alleszins werk van maar ook deze Rivian wil een graantje meepikken, met de R1T, een pick-up met maximaal 180 kWh aan batterijkracht onder de schulp.
Lees verder

Na Nissan breekt ook Mitsubishi banden met Carlos Ghosn
Het Japanse Mitsubishi heeft te kennen gegeven per direct bestuurslid Carlos Ghosn van de raad te halen van het merk. Ghosn, de topman van de Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie, wordt er van beschuldigd jarenlang te hebben gefraudeerd met bedrijfsgeld om zichzelf te verrijken.
Lees verder

GM snijdt fors in eigen vlees: 7 fabrieken dicht, duizenden banen op til
Tien jaar na de redding van haar faillissement heeft General Motors geen orde op zaken gekregen, waardoor het genoodzaakt is uit te pakken met een forse herstructurering. Een rits aan fabrieken zullen gesloten worden en maar liefst 15 procent van de arbeiders in Amerika zullen hun job verliezen.
Lees verder

Onder de loep: De 7 grote verschillen bij de Mazda6 facelift (2018)
Over de oohs en aahs van de Mazda6 facelift hebben we het al eerder gehad in onze rij-impressie. Maar wat dacht je van een klassiek spelletje zoek de 7 verschillen met een pre-faceliftmodel in de mix? Inwisselen die handel? Of kan je met de "oude" Mazda6 nog steeds komen voor rijden?
Lees verder

Audi toont e-tron GT Concept
Vanaf het eerste streepje informatie omtrent Audi's eerste elektrische auto, de e-tron, was het duidelijk dat er snel een hele familie van elektrowagens zou volgen bij het merk. Op het autosalon van Los Angeles zal het merk alvast de e-tron GT Concept tonen. De voorbode van een elektrische vierdeurscoupé. De A5 Sportback op elektropeut, zeg maar.
Lees verder