Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 8 november 2018

Automobiel Management: Acea: Nieuwe generatie diesels veel schoner

Acea: Nieuwe generatie diesels veel schoner
De nieuwste generatie dieselauto's stoten vrijwel alle nu al minder stikstofoxide uit dan de normen die vanaf januari 2020 van kracht worden.
Lees verder

Leaseregistraties oktober -13%, Hyundai Ioniq in top-10
In de maand oktober werden 16.126 nieuwe leaseauto's geregistreerd op naam van leasebedrijven en/of -rijders; in oktober 2017 waren dat er nog 18.591 stuks, een daling van 13,3 procent. Het is de tweede maand op rij dat de leaseafleveringen dit jaar afnemen.
Lees verder

BMW ziet brutowinst sterk inzakken
De BMW Groep heeft de brutowinst over de eerste negen maanden van dit jaar met ruim elf procent zien dalen naar ruim 7,22 miljard euro. Bij de autodivisie lag de winst over de eerste negen maanden bijna 20 procent lager op 4,73 miljard. In het derde kwartaal viel de winst in automotive zelfs bijna de helft lager uit.
Lees verder

Volkswagen sluit miljardendeal met Chinezen
De Volkswagen Groep kan volgend jaar voor meer dan zeven miljard euro auto's en onderdelen leveren aan haar Chinese partner FAW-Volkswagen Automotive Co. Beide bedrijven hebben daartoe een memorandum of understanding getekend tijdens een internationale handelsbeurs in Shanghai.
Lees verder

Leegloop in top van LeasePlan
Bij LeasePlan zijn twee topbestuurders met onmiddellijke ingang opgestapt. Financieel directeur Gijsbert de Zoeten en Chief Operating Officer Marco van Kalleveen leggen met wederzijds goedvinden hun functie neer. De Zoeten werkte twee jaar bij LeasePlan, van Kalleveen net een goed jaar.
Lees verder

Claimzaak Nederlandse VW-bezitters van start
De rechtbank van Amsterdam is begonnen met de behandeling van de massaclaim van de Stichting Volkswagen Car Claim tegen de Duitse autofabrikant.
Lees verder

Tesla benoemt Robyn Denholm tot bestuursvoorzitter
Tesla heeft de 55-jarige Australische Robyn Denholm benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur (chairman). Zij volgt Elon Musk op die op last van de Amerikaanse beurswaakhond SEC de functie van chairman op moet geven.
Lees verder