maandag 19 november 2018

Automobiel Management: Drones voor intern transport bij toeleverancier ZF

Drones voor intern transport bij toeleverancier ZF
De Duitse toeleverancier voor de auto-industrie ZF gaat drones inzetten voor het intern transport op haar fabrieksterrein.
Lees verder

PSA zet self-service balie neer bij dealers
PSA heeft bij twee Franse dealers een self-service systeem geïnstalleerd waarmee klanten - desnoods na sluitingstijd - zelf hun auto voor een onderhoudsbeurt kunnen brengen of daarna weer kunnen ophalen en ook de servicebeurt kunnen afrekenen.
Lees verder

CBS: we rijden meer kilometers dan ooit (filmpje)
Er is nog nooit zoveel gereden met Nederlandse motorvoertuigen als in 2017. Met personenauto's, bestelauto's, zware vrachtvoertuigen en bussen werd vorig jaar samen 147,6 miljard kilometer afgelegd. Dat is 11,7 procent meer dan vijftien jaar eerder.
Lees verder

Duitse elektrische auto 'niet half zo sexy is als een Tesla'
"Duitse auto's zijn altijd sexy geweest, BMW, Mercedes, in de jaren zestig zelfs Volkswagen. Ik vraag me werkelijk af wanneer u, mijnheer Zetsche, u mijnheer Diess of u mijnheer Krüger nu eindelijk eens een elektrische auto gaat bouwen die maar half zo sexy is als een Tesla. Wat elektrische voertuigen betreft kunt u werkelijk wel wat nieuwe ideeën gebruiken."
Lees verder

Autodeeltak Maven van GM meer op eigen benen
Maven, het dochterbedrijf van General Motors op het gebied van autodelen, komt op grotere afstand te staan van het moederbedrijf.
Lees verder

Vauxhall (Opel) denkt over sluiten Britse fabriek
PSA denkt er over één van de twee fabrieken van Vauxhall, hier Opel, in Groot-Brittannië te sluiten als de vraag naar auto's door Brexit verder daalt of als de toelevering van onderdelen door problemen aan de grens bemoeilijkt zou worden.
Lees verder

Dieselverbod dreigt op Duitse A40 Autobahn
Oudere diesels maar ook erg oude benzine-auto's worden mogelijk binnenkort verbannen van een deel van de Duitse A40 Autobahn, de weg die in Venlo aansluit op de A67. Het is de eerste keer dat ook een stuk van het Duitse snelwegennet door een rijverbod voor bepaalde auto's getroffen gaat worden.
Lees verder