Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

maandag 26 november 2018

Automobiel Management: Goed bezochte Bestelauto Expo krijgt vervolg in 2019

Goed bezochte Bestelauto Expo krijgt vervolg in 2019
De tweede editie van de Bestelauto Expo zit erop. Het evenement heeft in de vernieuwde opzet bijna dubbel zoveel bezoekers getrokken dan vorig jaar, waarbij er deze editie wederom een mooie dwarsdoorsnede te zien was van de bestelautomarkt met alle bedrijvigheid eromheen.
Lees verder

Renault onderzoekt financiële perikelen Ghosn
Renault gaat intern onderzoeken of er ook daar iets fout is gegaan met de beloningen van CEO Carlos Ghosn. Ook kijkt het Franse autobedrijf bij die audit naar eventuele andere financiële misstanden.
Lees verder

Opel is nog niet van de dieselproblemen af
De Duitse verkeersdienst KBA onderzoekt of er bij meer modellen van Opel is gesjoemeld met de motormanagementsoftware van dieselmotoren. Het Kraftfahrt-Bundesamt kijkt daarbij met name naar de Astra, het meest verkochte model van de PSA-dochter.
Lees verder

Athlon komt met 'elektrische leasebundel'
Leasemaatschappij Athlon introduceert een zakelijke 'elektrische leasebundel' waarbinnen werknemers kunnen switchen tussen elektrische auto, e-bike en e-motor. Per bestemming kunnen werknemers dan kiezen voor het meest geschikte vervoermiddel, is het idee erachter.
Lees verder

Amerikanen hebben Hyundai/Kia in het vizier
Hyundai en zustermerk Kia hebben de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten rond de 1,7 miljoen auto's teruggeroepen omdat de motor onverwachts stil kon vallen. Maar het ministerie van justitie in New York gaat nu samen met de National Highway Traffic Safety Administration alsnog bekijken of de Zuid-Koreaanse autobouwer daarmee misschien toch te laat is geweest.
Lees verder

Focwa inspireert jongeren voor schadeherstelvak
Focwa start een campagne om de beroepskeuze van jongeren en hun ouders te beïnvloeden.
Lees verder

Sjoemelbedrijfje Ghosn op adres Nissan Amsterdam
Het Nederlandse bedrijfje Zi-A Capital BV dat Carlos Ghosn en zijn 'stroman' Greg Kelly gebruikt zouden hebben voor het kopen van vier luxe woningen in Amsterdam, Parijs, Rio de Janeiro en Beiroet is geregistreerd bij het Nissan Motor Parts Centrum in het havengebied van Amsterdam.
Lees verder