Het laatste autonieuws, rechtstreeks uit de garages van oldtimer, youngtimers, F1 en nog veel meer.

donderdag 29 november 2018

Automobiel Management: Nieuwe focus voor Van Aalderen TwenTyre

Nieuwe focus voor Van Aalderen TwenTyre
Begin oktober is de reorganisatie van Van Aalderen TwenTyre ingezet. T.T.I. Tyre Trading International, die begin 2017 de aandelen overnam in TwenTyre, zag na een behoorlijk 2017 de resultaten niet verder verbeteren in 2018.
Lees verder

DAF krijgt mega-order voor 1.500 trekkers
DAF heeft een opdracht binnengehaald voor 1.500 DAF XF-trucks van het in Litouwen gevestigde transportbedrijf Girteka Logistics. Eerder dit jaar nam die Europese transporteur al 500 van die trekkers in gebruik.
Lees verder

Miel Horsten is nieuwe regionaal directeur ALD Benelux
Per 1 januari 2019 benoemt ALD Automotive Miel Horsten als regionaal directeur voor de Benelux regio. Deze nieuwe rol combineert hij met zijn huidige functie als algemeen directeur ALD Automotive België.
Lees verder

Renault, Nissan en Mitsubishi staan achter alliantie
Het bestuur van de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi is donderdagochtend op het hoofdkantoor in Amsterdam bijeen gekomen om te praten over de toekomst met of zonder directeur Carlos Ghosn.
Lees verder

Belgisch autoveilinghuis CarsOnTheWeb naar Amerikanen
Het Belgische autoveilinghuis CarsOnTheWeb is door de Nederlandse eigenaar Vortex Capital verkocht aan het Amerikaanse KAR Auction Services. Vortex kocht CarsOnTheWeb, dat 175 medewerkers telt, net twee jaar geleden samen met ABN Amro Participaties.
Lees verder

Ghosn wilde – tevergeefs – bij de superrijken horen
"Carlos Ghosn is zeker één van de beste ondernemers op onze planeet. Hij is van simpel ingenieurtje bij Michelin opgeklommen tot baas van Renault en Nissan en heeft de alliantie daarvan weten op te stuwen tot grootste autofabrikant ter wereld. Hij kon zich daarmee vergelijken met grote Franse industriëlen als Bernard Arnault van de luxemerken Dior en LVMH of media- en chemiemagnaat Vincent Bolloré."
Lees verder

No-deal Brexit 'rampzalig voor Britse auto-industrie'
Als het de Europese Unie en Groot-Brittannië niet lukt om afspraken te maken over Brexit, dan zal dat rampzalige gevolgen hebben voor de Britse auto-industrie. Duizenden mensen kunnen hun baan verliezen en de investeringen in de fabrieken zouden drastisch worden teruggedraaid. Eén op de vijf bedrijven in de sector is nu al werk kwijt geraakt door de al maanden aanhoudende onzekerheid rond Brexit.
Lees verder