woensdag 7 november 2018

Automobiel Management: Stakingen en acties bij vijf garagebedrijven

Stakingen en acties bij vijf garagebedrijven
De vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen hebben vandaag, dinsdag 6 november, vanaf 7 uur 24-uurs stakingen uitgeroepen bij drie garagebedrijven: Stern in Nieuwegein, Century in Assen en Citro├źn Dijkstra in Assen. Bij de Broekhuisgarages in Groenloo en Doetinchem wordt aanvankelijk gestart met een verlengde lunchactie. De komende dagen komen er ook bij andere garagebedrijven onaangekondigde stakingen.
Lees verder

Tesla Model 3 'hottest car' in de VS
De nieuwe Tesla Model 3 is de 'hottest car' in de Verenigde Staten. Wat aantallen verkochte auto's betreft scoort de F150 pick-up truck van Ford een stuk beter maar als ook wordt gekeken naar minder harde zaken als de media-aandacht en het 'momentum' dan staat de nieuwe Tesla onbetwist bovenaan, zegt dagblad USA Today.
Lees verder

WLTP ook in Duitsland nog niet uitgewerkt
In Duitsland zijn de afgelopen maand 252.600 nieuwe personenauto's geregistreerd, dat is zeven procent minder dan een jaar eerder.
Lees verder

VDL gaat voor Mercedes-Benz terreinwagens Defensie opbouwen
VDL Bus Chassis, onderdeel van VDL Groep, gaat voor Mercedes-Benz Cars Nederland ruim 500 voertuigen opbouwen die door Defensie zullen worden ingezet. Met de order is een bedrag van tientallen miljoenen euro's gemoeid. Mogelijk krijgt VDL in een later stadium de opdracht om nog eens ruim 500 voertuigen op te bouwen.
Lees verder

Drie Britse fabrieken voor auto-onderdelen gaan sluiten
Michelin gaat een grote bandenfabriek in Dundee in Schotland over twee jaar sluiten. Daarbij gaan 845 banen verloren, hoewel Michelin de werknemers wel alle steun beloofd om nieuw werk te vinden.
Lees verder

General Motors komt nu ook met e-bike
In het kader van de 'all-electric' toekomst heeft het E-Team van General Motors nu ook twee innovatieve elektrische fietsen aan de buitenwereld gepresenteerd.
Lees verder

Extra Opels Ampera-e voor Nederlandse markt
Opel stelt extra exemplaren van de Ampera-e beschikbaar voor de Nederlandse markt. De levertijd loopt daarmee terug tot maximaal zes maanden. Dit jaar zijn er 700 op kenteken gezet.
Lees verder