dinsdag 6 november 2018

Automobiel Management: Uber wil testen autonome auto’s hervatten

Uber wil testen autonome auto's hervatten
Uber wil weer beginnen met testritten met autonoom rijdende auto's. Die werden stopgezet nadat een zelfrijdende Uber in maart in Arizona een overstekende voetganger schepte waarbij het slachtoffer overleed. Uber stelt nu dat haar eigen autonoom-rijden-technologie nog niet zo vergevorderd is als dat van andere bedrijven.
Lees verder

Bestelautoverkoop oktober +18%, toppers hebben 't moeilijk
In oktober werden 6.975 nieuwe bestelauto's afgeleverd, tegenover 5.913 stuks in oktober 2017, een toename van liefst 18 procent. De beide topmerken profiteren echter niet van deze marktgroei.
Lees verder

Occasionhandel in oktober over gehele linie positief
De verkoop van occasions door autobedrijven aan eindgebruikers heeft in oktober voor de zesde maand op rij de 100 duizend grens overschreden. De gezamenlijke autobedrijven verkochten vorige maand 105.303 occasions aan eindgebruikers, een toename van 13,6 procent ten opzichte van oktober 2017 toen er 92.656 stuks genoteerd werden.
Lees verder

Patentclaim voor miljard dollar tegen Volkswagen
De Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders Broadcom heeft bij twee Duitse rechtbanken, in Mannheim en Munster, schadeclaims van een miljard dollar aanhangig gemaakt tegen de Volkswagen Groep wegens inbreuken op haar patenten.
Lees verder

Vroegere baas Opel waarschuwt oud-collega's voor EV-toekomst
De vroegere baas van Opel, Karl-Thomas Neumann, denkt dat de Duitse auto-industrie er niet in zal slagen om op een succesvolle manier de overgang naar elektrische auto's te maken. "De topmensen van de Duitse autobranche zouden niet voortdurend moeten roepen dat de toekomst elektrisch is," aldus Neumann, nu directeur van de Californische elektro start-up Evelozcity.
Lees verder

Ferrari verkoopt als een trein
Ferrari heeft in het afgelopen kwartaal 2.262 automobielen weten te verkopen, dat zijn er 216 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam met 838 miljoen euro vrijwel even hoog uit als een jaar eerder. De aangepaste winst steeg wel weer met bijna vijf procent naar 278 miljoen euro.
Lees verder

Burgerprotest tegen hoge prijzen aan de pomp in Frankrijk
In Frankrijk is onder het motto 'gilets jaunes' ofwel gele vestjes een massabeweging opgestaan tegen de hoge prijzen voor benzine en diesel aan de pomp.
Lees verder